NHL

Sherbatov doet ijshockeywereld verbazen

By  | 

Wat zou Sport Amerika nou zijn zonder al haar fanatieke fans? Vrij weinig toch? Donderdagnacht ontvingen we van onze Limburgse vriend Peter Leijsten de volgende tip.

Het draait allemaal om Eliezer Sherbatov, international van Israël en het laatste seizoen actief in de QMJHL ( Quebec Major Junior Hockey League ) voor de Montreal Juniors en de Bale-Comeau Drakkar, waar hij zes keer wist te scoren in 58 wedstrijden, maar dat terzijde.

Mede dankzij Sherbatov wist Israël tijdens het WK voor landen in de derde divisie winnend af te sluiten. Met in totaal 14 goals en 26 punten had hij een enorm aandeel in de promotie. Maar daar draait het allemaal niet om. Sherbatov kreeg in een keer wereldwijde bekendheid dankzij zijn goal tegen Griekenland. De wedstrijd eindigde overigens in een 26-2 (!) overwinning.

Kijk en geniet:

PS: Ook tips van bijzondere goals, prachtige acties of gigantische blunders in ijshockey, American Football, basketball of honkbal? Deel het met ons en mail naar info@sportamerika.nl !

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.