NHL

Setoguchi verlengt contract maar wordt toch getrade

By  | 

De San Jose Sharks hebben zich voor de komende jaren verzekerd van de diensten van Devin Setoguchi. De aanvaller, die per 1 juli een free agent zou zijn geworden, tekende namelijk een nieuw contract dat hem de komende drie jaar aan de Sharks verbindt. Verdere details van deze overeenkomst zijn niet bekend gemaakt.

Het afgelopen jaar scoorde de 24-jarige Setoguchi tweeëntwintig doelpunten, waaronder vijf beslissende treffers, en eindigde hij uiteindelijk op eenenveertig punten in tweeënzeventig duels tijdens het reguliere seizoen.

In de play-offs van het afgelopen seizoen bewees hij echter pas echt zijn waarde voor het team. In achttien duels scoorde de Canadees namelijk zeven doelpunten en daarmee was hij gedeeld topscorer van de Sharks. Daarnaast gaf hij ook nog drie assists dus in totaal was Setoguchi goed voor tien punten tijdens de play-offs.

„Wij zien Devin als een belangrijke schakel binnen ons team, “ aldus Doug Wilson, general manager van de Sharks, in een statement. „We kijken er dan ook naar uit dat hij zijn spel blijft verbeteren tot het niveau waarvan wij denken dat hij dat kan halen.”

Een dag later bleek hoeveel de lovende woorden van de general manager precies waard waren. Niet veel, want Setoguchi werd voordat de inkt van zijn nieuwe contract was opgedroogd samen met center Charlie Coyle en een pick uit de eerste ronde van de draft van dit jaar getrade met de Minnesota Wild voor verdediger Brent Burns en een pick uit de tweede ronde van de draft van volgend jaar.

Foto: bleacherreport.com

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Als afgestudeerd Amerikanist gek van de Verenigde Staten en dus ook van Amerikaanse sporten. Wilde tijdens een grote reis door de VS in 2005 graag een NHL-wedstrijd zien, maar de lockout verhinderde dat. Werd vervolgens gegrepen door het MLB-virus en bericht nu op SportAmerika over beide sporten.