Seahawks pakken laatste wildcard ticket

Door  |  0 reacties

De Seattle Seahawks hebben het dan toch nog geflikt. Ondanks een 7-9 record is de ploeg van coach Pete Carroll nog niet uitgespeeld voor dit seizoen, want door de 16-6 thuisoverwinning op de St.Louis Rams pakten de Seahawks de titel in de NFC West.

Over twee weken ontvangen de Seahawks dan op hun eigen Qwest Field de huidige NFL-kampioen, de New Orleans Saints. Op 21 november troffen beide ploegen al eens in Seatlle. De Seahawks werden in die wedstrijd met 34-19 eenvoudig aan de kant geschoven.

,,We hebben het dan misschien niet bereikt op de meest mooie manier, maar we hebben het toch wel mooi geflikt,” glunderde coach Carroll na afloop. In zijn eerste jaar bij de Seahawks presteerde de voormalig USC-coach boven verwachting met het winnen van de division en de kwalificatie voor de play-offs.

Het is voor de eerste keer in de geschiedenis van de NFL dat een team die verliezend record heeft beslag weet te leggen op een divisie titel. Critici menen dat de regel dat een divisie kampioen automatisch thuisvoordeel heeft nog eens nader bekeken zal moeten worden. Zij vinden het vreemd dat teams als de Green Bay Packers en de New York Giants (beiden 10-6 en niet door naar de play-offs) het onderspit moeten delven tegen een ploeg als de Seahawks (7-9).

Foto: kzok.radio.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.