MLB

Schorsing dreigt voor A-Rod na potje illegaal poker

By  | 

Alex Rodriquez, derde honkman van de New York Yankees, zal zich voortaan wel twee keer bedenken voor hij weer meedoet aan een potje poker. De 36-jarige superster wordt er namelijk van verdacht meegedaan te hebben aan een illegaal potje poker dat nogal uit de hand is gelopen.

De Major League Baseball neemt de zaak ‘zeer serieus’. ,,Deze zaak is zeer belangrijk voor ons en daarom zijn we vanaf de eerste aanwijzingen die we kregen er meteen aan de slag mee gegaan,” liet een woordvoerder van de MLB weten. ,,Een onderdeel van het onderzoek zal onder meer een verhoor zijn met de heer Rodriquez.”

Een anonieme bron liet tegenover ESPNNewYork.com weten dat A-Rod tegen een (lange) schorsing zal aan kunnen lopen indien hij schuldig wordt bevonden. ,,Het grote probleem voor A-Rod is dat hij in het verleden al eens is gewaarschuwd voor die soort praktijken en daardoor neemt de kans een schorsing alleen maar toe, indien hij schuldig wordt bevonden.”

In 2005 kreeg A-Rod al eens eerder een waarschuwing vanwege het spelen van poker in illegale clubs. Hij gaf later dan ook dat ‘niet echt handig’ van hem was geweest om daaraan meet te doen.

Het pokerfeestje waar het nu omdraait speelde zich af in een villa in Beverly Hills. Gedurende diverse getuigen werd er voor miljoenen dollars gespeeld en gebruikten diverse cocaine tijdens de potjes. Daarnaast zou er een vechtpartij zijn ontstaan na onenigheid over de kaarten.

Rodriquez zou aan twee potjes mee hebben gedaan en geprobeerd zich direct afzijdig te willen houden toen de vechtpartij uitbrak. Getuigen zeggen dat A-Rod ‘slechts’ enkele duizenden dollars verspeeld zou hebben.

Zijn coach, Joe Girardi, wilde nog niet reageren op de mogelijke schorsing. Na de wedstrijd tegen Chicago White Sox, waarin de Yankees maar liefst 13 punten binnensloegen in de eerste 3 innings, bleef de manager erg rustig. ,,Ik denk dat de MLB gewoon zijn werk goed doet. Tot op het moment dat zij met bewijs komen richten wij ons lekker gewoon op honkbal.”

Foto:

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.