NBA

Rose: ‘Ik zal meerdere titels winnen’

By  | 

De MVP van de NBA, Derrick Rose, is ervan overtuigd dat hij niet één, maar meerdere titels zal winnen in de toekomst. Rose heeft misschien wat veel opgestoken van een voormalige MVP (LeBron James) die ook eerst veel praat verkocht en dan geen titel behaalde.

James zit nog steeds zonder titel nadat hij back-up kreeg van twee kanjers van spelers (Chris Bosh en Dwyane Wade).

LeBron zei vorige zomer dat hij meerdere titels ging winnen en beweerde dat wedstrijden ‘easy’ gingen worden met zijn nieuwe ploegmakkers. Iedereen weet hoe James dit seizoen meteen werd afgemaakt door critici nadat hij naar de Heat ging en geen kampioen werd.

Rose werd dit seizoen MVP en verbaasde iedereen toen zijn Chicago Bulls met gemak in de play-offs kwamen.

Ze wonnen 62 van de 82 wedstrijden en gingen zonder veel moeite naar de derde ronde van de eindronde.

Daar stootte Rose en de Bulls tegen het driekoppige monster van Miami. De 22-jarige spelverdeler speelde het hele seizoen op een niveau dat buitenaards was maar kreeg het knap lastig tegen de Heat en speelde ondermaats. Mede dankzij de defense van LeBron.

Na vijf wedstrijden werden de Bulls gekickt en werd Miami uiteindelijk afgestopt door de Mavs. Rose kreeg een mentale tik na de nederlaag, maar lijkt zichzelf nu weer op te laden voor een nieuwe poging op een kampioenschap.

“Ik zal niet tevreden zijn tot ik een kampioenschap heb gewonnen. Ik ben helemaal niet tevreden. Er is geen twijfel in mijn hoofd dat ik eentje zal winnen. Ik ga meerdere titels behalen, daar twijfel ik niet aan”, zei de normaal bescheiden Rose.

 

Foto: www.losthatsportsblog.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Woonde 7 jaar in Pine Bluff, Arkansas als kind. Studeerde nadien nog Journalistiek aan Lindenwood University in St. Charles, Missouri via een basketbalbeurs. Werkte mijn bachelor Journalistiek af in Brussel aan het Erasmushogeschool. Speel nog steeds basketbal, ben een basketbal coach en ben gepassioneerd door Amerikaanse sporten, bij voorkeur NBA en NCAA.