NBA

Rondo doet alweer push-ups

By  | 

Met een lange werkonderbreking  in het vooruitzicht krijgen de spelers waarschijnlijk genoeg tijd om te herstellen van kleine en grote pijntjes. Zo kan Kobe Bryant revalideren van wat schadeherstelwerk aan zijn knie. Ander voorbeeld is Rajon Rondo, die in alle rust zijn linkerelleboog kan laten genezen.

,,Met mijn elleboog gaat het steeds beter”, aldus de basketballer. ,,Ik heb begin van deze week een check-up gehad en  het gaat de goede kant op. Hij is nog wel wat gezwollen, maar verder is er geen enkel probleem.”

Wel is hij nog voorzichtig met het belasten van zijn gewricht. Hij probeert zijn gekwetste elleboog toch nog zoveel mogelijk te ontzien. ,,Maar ik heb geloof ik net wel drie push-ups gedaan”, grapte hij tegen ESPN Boston.

Tijdens game 3 in de conference semi’s tegen Miami Heat schoot Rondo’s elleboog uit de kom. Daar ging een harde charge van Dwayne Wade aan vooraf. Einde oefening dacht iedereen, aangezien de snelle pointguard lang op de vloer bleef liggen. Maar wonder boven wonder keerde hij tijdens de wedstrijd op 7 mei terug. Zelfs Doc  Rivers keek daar van op, toen hij de man met rugnummer 9 weer plaats zag nemen op de bank.

Rondo kreeg nog speelminuten en was de motor van de enige Celtics-overwinning (97-81) in de series tegen de latere vice-kampioen van de NBA. Zijn onverwachte comeback en prestatie hebben hem verbaasd, zo verklaart hij een kleine drie maanden later. Het is het zoveelste bewijs van een sporter die gedragen wordt door adrenaline.

Foto: femalefan.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Van huis uit groot geworden met voetbal. Amerikaanse sportpassie is in loop der jaren in systeem geslopen. Mag op Sport Amerika als liefhebber verhalen over NBA en MLB en in wekelijkse ING over van alles en nog wat. Te volgen op @IngmarMeijer