NHL

Roloson blijft in Florida

By  | 

Dwayne Roloson verdedigt ook komend seizoen het doel van de Tampa Bay Lightning. De 41-jarige goalie, die komende vrijdag een free agent zou zijn geworden, tekende namelijk een nieuw contract bij de finalist van de Eastern Conference dat hem voor drie miljoen dollar één jaar langer aan de club uit Florida bindt.

Roloson kwam in januari over in een trade met de New York Islanders en heeft in het half jaar dat hij voor de Lightning heeft gespeeld aangetoond dat hij ondanks zijn respectabele leeftijd nog altijd van grote waarde kan zijn voor de club.

In het halve jaar dat Roloson voor zijn nieuwe club speelde zette hij al indrukwekkende cijfer neer, want met een record van achttien overwinningen en zestien nederlagen, waarvan vier na overtime, gemiddeld 2,56 doelpunten tegen per wedstrijd en een save percentage van 91,2% had de veteraan een groot aandeel in de plaatsing voor de play-offs.

Gedurende het naseizoen ging de veteraan door waar hij mee bezig was. Mede dankzij zijn uitstekende keeperswerk (tien overwinningen tegen zes nederlagen, 2,54 goals tegen per wedstrijd en een save percentage van 92,4%) reikten de Lightning uiteindelijk dus tot de finale van de Eastern Conference, waarin ze pas na zeven wedstrijden hun meerdere moesten erkennen in de latere Stanley Cup-kampioen, de Boston Bruins.

Foto: pittsburgh.cbslocal.com

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Als afgestudeerd Amerikanist gek van de Verenigde Staten en dus ook van Amerikaanse sporten. Wilde tijdens een grote reis door de VS in 2005 graag een NHL-wedstrijd zien, maar de lockout verhinderde dat. Werd vervolgens gegrepen door het MLB-virus en bericht nu op SportAmerika over beide sporten.