NBA

Rockets nemen afscheid van Adelman

By  | 

De Houston Rockets zullen in het nieuwe seizoen een andere coach voor de groep hebben staan. Maandagavond maakte KRIV-TV bekend dat het contract met de huidige coach,Rick Adelman, niet verlengd zal worden.

Volgens het regionale televisiestation wilde Adelman, wiens contract afloopt in juni, zelf wel graag door bij het team. Een breekpunt zou echter de verslechterde situatie tussen Adelman en Rockets General Manager Daryl Morey zijn. In de laatste week had beide heren diverse gesprekken met elkaar, maar de uitkomst zou niet positief geweest zijn.

De Rockets misten dit seizoen voor het tweede achtereenvolgende jaar de play-offs. Iets waar Morey niet mee kon leven. Een excuus had Adelman wel, aangezien hij gedurende het seizoen steeds cruciale spelers, waaronder Yao Ming, moest missen vanwege blessures.

De ploeg van Adelman eindigde dit jaar met een 43-39 record als negende in de Western Conference en kwamen drie zeges tekort op de nummer acht, de Memphis Grizzlies.

Gedurende zijn vier jaar bij de Rockets bereikte Adelman twee keer de play-offs en had hij een totaal record van 193-135.

Voor hij aan het werk ging in Houston was de 64-jarige actief als coach bij de Sacramento Kings, Golden State Warriors en de Portland Trail Blazers.

Foto: 0.tqn.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.