MLB

RIP Hall of Fame-manager Dick Williams (82)

By  | 

Hall of Fame-manager Dick Williams, goed voor twee World Series-titels met de Oakland Athletics, is donderdag op 82-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Williams won als manager meer dan 1500 wedstrijden gedurende 22 seizoenen in de Big Leagues.

Behalve in Oakland, stond Williams bovendien aan het technische roer in Boston en in San Diego. Met zowel de Red Sox (1967) als de Padres (1984) slaagde hij er vervolgens in de World Series te bereiken. De ultieme hoofdprijs bleef daar echter uit.

Zijn grootste successen vierde Williams¬† in de Bay Area. Met de Oakland A’s won hij zowel in 1972 als 1973 de World Series. Voor de excentrieke eigenaar Charlie Finley van de Athletics was dat echter niet voldoende, want nog voor het 1974-seizoen van start ging, werd Williams bedankt voor bewezen diensten. De A’s bewezen daarop het ook zonder hem te kunnen.

Dick Williams werd in 2008 toegelaten tot de Hall of Fame.

 

Foto: sportsillustrated.cnn.com

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.