NFL

RIP Bubba Smith aka Lt. Hightower

By  | 

In zijn nadagen was Charles Aaron Bubba Smith een niet onverdienstelijk acteur. De meesten zullen hem nog kennen van zijn rol als Lt Moses Hightower in de Police Academy-films. Maar de twee meter lange Smith (66) was toch vooral footballer.

In 1967 werd hij als nummer 1 overall pick gedraft door de Baltimore Colts, waarvoor hij vier jaar (1967-1971) uitkwam. Hij sloot zijn football-loopbaan in 1976 af bij de Houston Oilers, waar hij via de Oakland Raiders terecht was gekomen.

Met de Colts won hij in 1970 (Super Bowl V) zijn enige Super Bowl-ring, maar ook persoonlijk behaalde hij de nodige successen. Hij werd uitgenodigd voor twee Pro Bowls (1970 en 1971) en haalde het All-Pro-team in 1971.

Bubba Smith werd woensdag levenloos aangetroffen in zijn huis in Hollywood. Hij stierf waarschijnlijk een natuurlijke dood.

 

 

Bekijk hier een bierreclame waarin Bubba  Smith optrad:

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.