NHL

Rangers geven 3-0 voorsprong uit handen

By  | 

Na de overwinning in de derde wedstrijd waren de New York Rangers weer helemaal terug in de strijd. Een 2-1 achterstand in wedstrijden is natuurlijk niet onoverkomelijk en met de volgende wedstrijd tegen de Washington Capitals weer in de Big Apple, leek alles op schema te liggen.

Na twee periodes woensdagavond werd dit gevoel versterkt, want de Rangers stonden in de eigen, door Capitals-coach Bruce Boudreau bekritiseerde Madison Square Garden na veertig minuten ijshockey met 3-0 voor. Dankzij doelpunten van Artem Anisimov, Marian Gaborik en Brandon Dubinsky ging de thuisploeg dus met een gerust hart de tweede onderbreking in.

Het thuispubliek maakte dankbaar gebruik van deze ruime voorsprong door nog wat extra zout in de wonden van Boudreau te strooien. Die had eerder deze week namelijk gezegd dat het publiek in MSG lang niet zo luidruchtig was als de fans in Washington, waarop de New Yorkers dus massaal: „Can you hear us?” begonnen te scanderen.

Het leek Boudreau en zijn mannen echter weinig te deren, en wat er tijdens de tweede intermissie precies is gebeurd of gezegd in het kleedlokaal van Washington is niet helemaal duidelijk, maar de bezoekers kwamen als herboren terug op het ijs.

Binnen vier minuten was de schijnbaar onoverbrugbare achterstand van drie goals alweer teruggebracht naar één goal via doelpunten van Alexander Semin en Marcus Johansson. Diezelfde Johansson liet ongeveer halverwege de periode het thuispubliek helemaal een toontje lager zingen want door middel van een hard slapshot tekende hij ook voor de gelijkmaker.

„We zijn er na de tweede periodes in blijven geloven,” aldus Boudreau, die de comeback van de San Jose Sharks een dag eerder als inspiratie gebruikte. „Toen we in het derde bedrijf snel twee keer scoorde, zag je dat we weer geloofden in een goede afloop.”

En die goede afloop kwam er ook voor de Capitals, want na twaalf minuten in overtime scoorde Jason Chimera na een gigantisch misverstand tussen Gaborik en Rangers-goalie Henrik Lundqvist. Hierdoor keren de Capitals met een 3-1 voorsprong terug naar Washington voor de vijfde wedstrijd.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Rangers en de Capitals:

Foto: long-island.newsday.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Als afgestudeerd Amerikanist gek van de Verenigde Staten en dus ook van Amerikaanse sporten. Wilde tijdens een grote reis door de VS in 2005 graag een NHL-wedstrijd zien, maar de lockout verhinderde dat. Werd vervolgens gegrepen door het MLB-virus en bericht nu op SportAmerika over beide sporten.