NHL

Rangers-forward Boogaard (28) dood gevonden

By  | 

Derek Boogaard, forward van de New York Rangers, is vrijdag levenloos aangetroffen in zijn apartement in Minneapolis. Over de doodsoorzaak van Boogaard, die 28 jaar oud werd, was vrijdagnacht nog niets bekend.

,,Derek was een extreem aardige en zorgzame persoon”, zo reageerde Rangers-president (en general manager) Glen Slater op het verdrietige nieuws. ,,Hij zal enorm worden gemist door iedereen die hem kent.”

Boogaard begon zijn NHL-carriere in Minnesota, waar hij van 2005 tot 2010 225 wedstrijden uitkwam voor de Wild. In de zomer van 2010 kwam hij naar de Big Apple, waar hij het afgelopen seizoen 22 keer het shirt van de Rangers aan mocht trekken.

Boogaard – bijgenaamd de Boogey Man – was een zogenaamde enforcer, en stond bekend als een van de meest gevreesde vechters in de NHL. De foward kwam voor het laatst in actie in december van het afgelopen jaar, nadat hij een hersenschudding had opgelopen in een gevecht met Ottawa’s Matt Carkner.

Boogard kan bogen op 61 vechtpartijen tijdens zijn zes seizoenen in de NHL, maar eenmaal van het ijs was de forward een andere persoon.

,,Ik weet niet hoe ik dit moet omschrijven”, reageerde Wild-goalie Niklas Backstrom op het plotselinge overlijden van zijn voormalige ploeggenoot. ,,Dit is enorm moeilijk. Geweldige vent. Fantastische vriend en ploeggenoot. Een enorme teddybear, die eenmaal buiten de rink niemand kwaad toewenste.”

Bekijk hier de beelden van de laatste vechtpartij van Boogaard (met Senators’ Carkner):

Foto: hockey-news-central.blogspot.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.

2 Comments

 1. Vladimir

  15 mei 2011 at 00:38

  Heel triest.. en geschrokken van het nieuws. Derek je zal altijd blijven spelen en vechten al is het nu in de Hockey League ergens in de Hemel! Je wordt gemist…

  Vladimir (Rangers!)

 2. Vanessa

  15 mei 2011 at 00:49

  Dit is echt vreselijk nieuws om te horen. Het maakt niet uit hoe erg je een team haat, dit is nieuws wat geen enkele fan van welk team ook wilt horen. R.I.P Boogey. Bedankt voor al die mooie jaren