NHL

Pronger moet wellicht weer onder het mes

By  | 

Het seizoen van 2010-2011 zal niet de boeken ingaan als het meest succesvolle seizoen van Philadelphia Flyers-veteraan Chris Pronger. De 36-jarige verdediger is in de afgelopen tien maanden namelijk al drie keer geopereerd en een vierde keer lijkt zeer waarschijnlijk.

Pronger ondervindt op dit moment namelijk veel last van een rugblessure die hij waarschijnlijk in de zevende wedstrijd tegen de Buffalo Sabres heeft opgelopen. Deze blessure zorgde er ook voor dat hij de laatste drie wedstrijden van de confrontatie met de Bruins moest missen. In gesprek met verslaggevers erkende hij dat een volgende operatie, dit keer aan zijn onderrug, zeker tot de mogelijkheden behoort.

„Ik moet afwachten wat de dokters zeggen, wat hun adviezen zijn. Vervolgens moet ik de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen en op basis daarvan besluiten wat ik moet doen,” aldus Pronger.

Dat de defenseman het seizoen waarschijnlijk af moet sluiten met een operatie, is bijzonder ironisch aangezien hij het seizoen op dezelfde wijze is begonnen. Hij miste namelijk het begin van de competitie vanwege een operatie aan zijn knie in augustus.

Hierna volgden nog een operatie aan zijn rechtervoet in januari en een operatie aan zijn hand in maart. Door die laatste operatie was hij zeven weken uit de running, waardoor hij het einde van het reguliere seizoen miste, evenals de eerste wedstrijden van de play-offs.

In de tweede wedstrijd na zijn comeback sloeg het noodlot dus weer toe, waardoor zijn rentree beperkt bleef tot drie wedstrijd in het naseizoen. Samen met de vijftig wedstrijden die hij in de competitie speelden, is dit dus het seizoen waarin hij het minst in actie kwam sinds 2003.

Pronger blijft na dit rampjaar optimistisch voor het volgende seizoen: „Hopelijk kan ik deze zomer goed trainen en daarbij revalideren van de verschillende kwetsuren die ik dit jaar heb gehad, zodat ik volgend seizoen in een betere conditie en volledig hersteld aan het voorbereidende trainingskamp kan beginnen. Daarna hoop ik dan dat ik volgend seizoen weer alle tweeëntachtig competitiewedstrijden kan spelen.”

Foto: daylife.com

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Als afgestudeerd Amerikanist gek van de Verenigde Staten en dus ook van Amerikaanse sporten. Wilde tijdens een grote reis door de VS in 2005 graag een NHL-wedstrijd zien, maar de lockout verhinderde dat. Werd vervolgens gegrepen door het MLB-virus en bericht nu op SportAmerika over beide sporten.