NHL

Problemen van Crosby duren voort

By  | 

Het einde van de problemen die Sidney Crosby ondervindt vanwege de hersenschudding die hij opliep op zes januari jl., is nog niet in zicht. De sterspeler van de Pittsburgh Penguins moest het restant van de reguliere competitie en de play-offs al aan zich voorbij laten gaan vanwege de aanhoudende klachten en nog steeds kan hij niet voluit gaan trainen.

Even leek het erop dat Crosby een verrassende comeback zou beleven tijdens de eerste ronde van de play-offs tegen de Tampa Bay Lightning, want voor aanvang van deze series werden er beelden vrijgegeven van een training van Crosby. Op deze beelden was te zien hoe de center op indrukwekkende wijze zijn oefeningen volbracht.

Alhoewel Crosby door zijn doktoren niet het groene licht kreeg om contactoefeningen te doen, leek het er toch even op dat hij tegen de Lightning zijn rentree zou gaan maken. Hij kreeg echter te maken met een terugslag in zijn revalidatie omdat hij weer hoofdpijnklachten ondervond en het werd dus al snel duidelijk dat zijn seizoen nu echt definitief over was. Zijn ploegmaten zouden hem hierbij echter snel volgen, want zoals bekend werden de Penguins in de eerste ronde al uitgeschakeld door de Lightning.

Ray Shero, de general manager van de Penguins, heeft nu aangekondigd dat Crosby weer onderzocht zal worden door specialist Michael Collins. De center moet namelijk nog steeds toestemming krijgen om weer voluit te mogen trainen voordat hij kan beginnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Shero nam van de gelegenheid overigens ook gebruik om te melden dat de free agent-aanvallers Mike Comrie en Alex Kovalev geen nieuw contract aangeboden krijgen. De Penguins gaan er namelijk van uit, net als Crosby zelf trouwens, dat Sid the Kid aan het begin van het volgende seizoen weer volledig inzetbaar zal zijn.

Foto: nhlsnipers.com

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Als afgestudeerd Amerikanist gek van de Verenigde Staten en dus ook van Amerikaanse sporten. Wilde tijdens een grote reis door de VS in 2005 graag een NHL-wedstrijd zien, maar de lockout verhinderde dat. Werd vervolgens gegrepen door het MLB-virus en bericht nu op SportAmerika over beide sporten.