MLB

Posada toch weer even Yankees-catcher

By  | 

Om nog plaats te nemen achter de thuisplaat; daar hoefde Jorge Posada niet meer op te rekenen. Dat was een heel duidelijke boodschap van zijn manager Joe Girardi, die hem in augustus ook nog eens meedeelde ook rekening te houden met minder speeltijd als aangewezen slagman. Maar zaterdag was de nood aan de man en mocht de 40-jarige Puerto Ricaan weer aantreden als catcher.

Het was voor Posada de eerste keer in 2011 dat hij de ballenvanger was van de Yankees. Inmiddels is de veteraan voorbij gestreefd door Russell Martin en Francisco Cervelli. Daarom moet hij genoegen nemen als DH, en ook op die positie wil Girardi nog wel eens voor een ander kiezen.

Maar ineens mocht de über-Yankee, al sinds 1995 komt hij voor de Bronx Bombers uit, zaterdag tegen de Los Angeles Angels opdraven. Het was in de derde inning, nadat Martin van het veld moest. Een foul tip was tegen zijn duim gekomen. Verdergaan ging niet meer. En omdat ook Cervelli in de lappenmand zit, deed Girardi een beroep op de man die jaren achtereen de catcher van de Yankees was.

,,Ik kreeg vandaag een kans om weer achter de plaat te gaan zitten”, aldus de hoofdpersoon zelf. ,,Nog altijd heb ik mijn spullen bij me. Ik ben zeg maar de noodcatcher, zoals vandaag. Joe zei: ‘Hoe denk je er over?’ Toen zei ik: ‘als je me nodig hebt, dan ben ik er klaar voor.’ Hij zei: ‘ga je gang. Het is net als fietsen.’ Ik had er zin in en het was ook leuk. Morgen voel ik wel overal pijn, ik zal lekker slapen.”

Hij kon direct aan de bak. Nadat Kyle Kendrick een single had geslagen, wilde hij direct daarna het tweede honk stelen. De aangooi van Posada was weliswaar wat hoog maar prima op tijd in de handschoen van Robinson Cano.

,,Hij toonde veel moed om daar weer te gaan zitten en te doen wat hij heeft gedaan. Ik vond dat hij het prima deed. Zo heel af en toe keert hij terug op die positie voor een warming-up van een pitcher tussen de inningen in, zodat hij het gevoel een beetje behoudt. Maar dat is niet makkelijk.”

Verder zette deze rentree van Posada weinig zoden aan de dijk, want de New Yorkers waren machteloos tegen pitcher Dan Haren. De Angels klopten de nummer 1 van de American League East met 6-0.

Foto: yankeeanalysts.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Van huis uit groot geworden met voetbal. Amerikaanse sportpassie is in loop der jaren in systeem geslopen. Mag op Sport Amerika als liefhebber verhalen over NBA en MLB en in wekelijkse ING over van alles en nog wat. Te volgen op @IngmarMeijer

1 Comment

  1. leodenhaag

    14 september 2011 at 14:48

    Zo zie je maar: een vos verliest wel zij haren, maar niet zijn streken.