NBA

Pacers zetten headcoach O’Brien op straat

By  | 

De Indiana Pacers hebben zondag headcoach Jim O’Brien uit zijn functie ontheven. Het ontslag is gebaseerd op het niet halen van de play-offs in de laatste drie seizoenen.

Daarnaast kent het seizoen, voor de Pacers, een teleurstellende voortzetting nadat het team veelbelovend begon. Larry Bird, president van de club, gaf aan dat de teleurstellende resultaten niet alleen aan de coach liggen: ,,Dit komt niet alleen door Jim (O’Brien). We delen allen de verantwoordelijkheid voor waar we nu staan en waar we heen willen. We vonden echter wel dat we iets moesten doen nadat de resultaten de laatste weken tegenvielen.”

De laatste zeven van de acht wedstrijden werden verloren. De Pacers staan nu op 17 overwinningen en 27 verlies partijen. In zijn laatste wedstrijd tegen Chicago, verlies met 110-89, werd de coach er nog uitgestuurd door technische fouten. Het bleek een voorbode voor zijn ontslag een dag later. O´Brien was 3,5 jaar coach van de Pacers en kwam tot 121 zeges tegen 169 nederlagen.

De Pacers nemen het maandag op tegen de Toronto Raptors. Assistent-coach Frank Vogel zal dan de taken overnemen van O’Brien.

Foto: oneanswer.tv

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.