MLB

UPDATE: ‘Guillen voor vier jaar naar Marlins’

By  | 

Het zat er al maanden aan te komen, maar op maandagavond ging de kogel dan eindelijk door de kerk. Manager Ozzie Guillen verlaat de Chicago White Sox. Voor aanvang van de wedstrijd tegen de Toronto Blue Jays (4-3 Sox) liet de Venezolaan de spelers weten dat zijn tijd aan de South Side erop zat. Algemeen wordt aangenomen dat hij volgend seizoen de Florida Marlins in zijn woonplaats Miami gaat managen.

Guillen, wiens contract bij de White Sox nog een jaar doorliep, zat al maandenlang in het openbaar te hengelen naar een contractverlenging. Een gesprek met eigenaar Jerry Reinsdorf op maandagmiddag, maakte duidelijk dat dat er niet inzat. Niet louter omdat de club (die all in was gegaan) onder de .500 eindigde, maar vooral omdat Guillen al jarenlang overhoop ligt met GM Kenny Williams.

Guillen verliet de White Sox overigens op z’n Guillen’s. Uiterst kleurrijk en van z’n hart geen moordkuil makend. Op de vraag of hij zich misschien had moeten concentreren op het aantal jaren dat het bij een eventuele contractverlenging had kunnen krijgen, in plaats van het aantal dollars:

“More years? Fuck more years. I want more money. I don’t work here for years. No, I want more money. Years? What, I’m going to die poor with the White Sox? Hell, no. … Life is about money. People don’t believe that. People are happy after they make money.”

Op speculaties dat hij naar Florida zal vertrekken, wenste Guillen niet in te gaan. ,,Daar hebben jullie me nooit over gehoord”, aldus de manager. ,,Nooit. Heb je mij ooit horen zeggen dat ik naar de Marlins wilde? Nee. Maar als ze me willen, dan moeten ze me halen. Want ik ben goed in wat ik doe.”

Op een lijstje van mogelijke opvolgers, prijken onder anderen de namen van voormalige White Sox-spelers Sandy Alomar Jr en Dave Martinez. Ook Tony La Russa, indien hij de St Louis Cardinals verlaat, is een belangrijke kandidaat.

UPDATE: Officieel is het nog niet, maar het staat vrijwel vast dat Guillen zijn zin krijgt: hij zal voor vier jaar tekenen bij de Florida Marlins, waar hij naar verluidt $16M gaat verdienen. Met andere woorden: een verdubbeling van zijn Sox-salaris.

Foto: chicagonow.com

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.