NFL

Obama feliciteert Packers met plaatsing voor Super Bowl

By  | 

Zoals het een inwoner van de Windy City beaamt is de president van de Verenigde Staten, Barack Obama, een grote fan van de Chicago Bears. Hij was dan ook teneergeslagen toen zijn team in de NFC championshipgame werd verslagen door de Green Bay Packers, met 21-14.

Woensdag was de president aanwezig in Green Bay om er een speech te geven over de economie. Toen hij aankwam op de luchthaven werd hij er begroet door Scott Walker, de gouverneur van Wisconsin en James Schmitt, de burgemeester van Green Bay.

Hij kreeg van beide heren een klein cadeau, namelijk twee jerseys van de Green Bay Packers. Eén met zijn naam op en eentje van cornerback Charles Woodson. Op die laatste Jersey stond er geschreven: ,,Ik zie je in het Witte Huis, Go Packers!”.

Een trip naar het Witte Huis is een traditie voor de winnaars van de Super Bowl.

Voor Obama zijn speech begon over economie in een energiecentrale, wilde hij eerst nog wat kwijt over de wedstrijd van afgelopen zondag. ,,Zondag was een harde dag voor Bears-fans. Maar zelfs al ging het niet zoals ik het wou, ik ben toch blij dat de beste rivaliteit in de sportwereld er nog steeds is. En we pakken jullie volgend jaar terug, laat ik maar even weten,” vertelde de president stoer.

Packers-cornerback Woodson reageerde kort daarna gevat op de woorden van Obama: ,,Een paar jaar geleden steunde ik de president door om op hem te stemmen. Als hij dus enkel maar naar de Super Bowl wilde gaan wanneer de Bears er zouden spelen, zou ik dat niet eerlijk vinden. Ik ben een Obama-stemmer en een belastingsbetaler. Dus dan verwacht ik ook dat hij de Packers zal aanmoedigen,” besloot Woodson met een dikke knipoog.

Foto: msnbcmedia.msn.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.

1 Comment

 1. Perry Hendriks

  29 januari 2011 at 08:49

  Hey competitor,
  Leuk stuk, maarre… Ik denk dat je op Charles Woodson doelt. Rod was een Pittsburgh Steeler.
  Groet en succes. We should talk soon!
  Perry