MLB

Oakland houdt ‘goede gevoel’ van Yankees vast

By  | 

‘Gisteren is gisteren en vandaag is vandaag. Vergeet de vergissingen die je gisteren hebt gemaakt.’ Of ze bij de Oakland A’s ooit gehoord hebben van de Nederlands rapper Sticks is onwaarschijnlijk. Wel hebben ze zich gehouden aan deze wijsheid, want zo krijg je met 22-9 een genadeloos pak op de honkbalbroek van de New York Yankees en nog geen 24 uur erna ben je zelf degene die naar hartenlust uitdeelt.

De ene dag is dus de andere dag niet. De A’s wisten het script heel snel te flippen tegen die andere playoffkandidaat in de American League East, al hadden ze blijkbaar uit het pak slaag van een dag eerder toch een goed gevoel overgehouden.

,,We hebben gisteren gewoon een stel runs weggegeven. Ik denk niet dat het veel effect heeft gehad op onze komst hier. Dat geloof ik echt. Je moet gewoon verdergaan en ik denk dat we zijn blijven hangen in de goede dingen van gisteren, want we scoorden veel runs”, klonk het simpele en wonderlijke antwoord van Oakland-manager Bob Melvin na de 15-5 veegpartij in Fenway Park.

De ene dag is de andere dag niet. Al helemaal in het honkbal, waar de pitching allesbepalend. Dat maakt de sport zo onvoorspelbaar. Dat gaat al zeker op voor een knuckleballer als Tim Wakefield. Soms zijn de toverballen van de 45-jarige onbereikbaar. En zo nu en dan lijkt het wel batting pratice voor de slagploeg.

Vrijdag, in de opening van de series tegen de A’s, was dat het weer een gevalletje alles wegknuppelen. ,,Niet echt een goede avond voor Wakefield. Beetje een wisselvallige knuckleball vanavond”, moest Terry Francona constateren. ‘Tito’ had de start van zijn knuckleballer eerder deze week nog een dag uitgesteld, zodat de pitcher in zijn eigen stadion dan eindelijk zijn 200ste win kon pakken.

Ook in zijn zesde poging faalde Wakefield schromelijk. Hierdoor blijft de teller op 199 blijft staan en is hij (nog) niet de 108ste werper in de historie van de MLB is die de mijlpaal van 200 zeges weet te bereiken. ,,Ik denk dat grootste teleurstelling voor mij is dat ik maar vier innings heb gegooid, want ik weet dat we zaterdag een doubleheader op het programma hebben staan”, aldus de losing pitcher zelf.

Bij een 2-1 achterstand ging het goed mis voor Wake. Hij moest twee homeruns incasseren van Scott Sizemore en Josh Willingham. En ook op de double van Hideki Matsui kwamen twee A’s over de thuisplaat: 8-1. Deze klap kwam Boston niet meer te boven, al tilden ze de stand nog naar 8-4 mede door stadionklappen van Dustin Pedroia en David Ortiz.

Uiteindelijk wist Francona de picthersschade, in tegenstelling tot de score, met creativiteit beperkt te houden. Scott Atchinson wierp drie innings en Matt Albers eentje. Terwijl outfielder Darnell MacDonald in de negende inning de heuvel betrad. Hij zette twee A’s met vierwijd op de honken en moest een 2-run double toestaan van Willingham: 15-4.

Foto: yahoo.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Van huis uit groot geworden met voetbal. Amerikaanse sportpassie is in loop der jaren in systeem geslopen. Mag op Sport Amerika als liefhebber verhalen over NBA en MLB en in wekelijkse ING over van alles en nog wat. Te volgen op @IngmarMeijer

1 Comment

  1. Peter R

    28 augustus 2011 at 18:27

    De ene dag is inderdaag de andere niet. Want een dag later kreeg Oakland twee keer billenkoek van de Red Sox. Met 9-3 en 4-0 werden de A’s naar huis gestuurd.