NHL

NY Rangers bezorgd om Marc Staal

By  | 

Nog geen twee weken geleden maakten de New York Rangers bekend dat hun nieuwe captain Ryan Callahan zou zijn. De assistant captains van Callahan werden de nieuwe free agent signing Brad Richards en de homegrown verdediger Marc Staal. Rondom Marc Staal ontstonden enkele dagen echter gezondheidstwijfels en die zijn alles behalve weggenomen.

Marc Staal (foto) kampt namelijk sinds halverwege deze zomer met hoofdpijn die opkomt als hij zich aanhoudend en aanzienlijk in moet spannend tijdens trainingen. Deze hoofdpijn, de enige maar zeer serieuze klacht, lijkt het gevolg van de behoorlijke bodycheck (zie video) die hij te verwerken kreeg van broer Eric Staal, aanvoerder en center voor de Carolina Hurricanes.

Uiteraard was het nooit Eric’s bedoeling zijn broer te blesseren en Marc vertelde inmiddels dat Eric er behoorlijk mee zit, omdat het een vermijdbare en mogelijk zelfs wat late botsing was. De situatie die nu echter blijft spelen lijkt opvallend serieus, want ondanks dat de medische staf van de Rangers de seizoensopener in Stockholm niet uitsluit voor de jonge verdediger is hij vandaag niet op de teamvlucht naar Europa gestapt. Ze hopen dat hij zich later alsnog bij zijn teamgenoten kan uitsluiten.

In het licht van alle recente discussies rondom hersenschade en het risico van hersenschuddingen in de sport is dit opnieuw een tegenvaller voor de NHL, die nu na superster center Sidney Crosby ook all-star Marc Staal zien worstelen met een head injury. Het is echter wel duidelijk dat men voorzichtiger ermee omgaat en dat is alvast een goed begin voor de sport die er niet op zit te wachten om opnieuw sterspelers te zien stoppen.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Historicus en freelance (sport)schrijver. Woont in Princeton, New Jersey (USA). Meestal heel objectief, maar niet als 't over de New York Rangers of Wisconsin Badgers gaat. Twittert als @juleszane over duizend-en-één onderwerpen.