NBA

Nowitzki vermorzelt tegenstanders als vliegen

By  | 

Tjongejonge. Wat een prestatie van Dirk Nowitzki maandagavond. Liefst vijftien punten achter, met minder dan vijf minuten te gaan, in dan, bijkans in z’n eentje, in het hol van de leeuw nog wel, zo’n show opvoeren.

,,Ik heb kwaliteiten als deze niet meer gezien sinds de dagen van Michael Jordan, toen hij alles en iedereen domineerde”, aldus Magic Johnson. ,,Dirk Nowitzki, jij bent de MVP van deze playoffs.”

Niet te verdedigen, dat fade away jump shot van Dirk. Of-ie uit balans was of niet, de bal viel, en al wat restte was het geluid van een rollend netje.

Nick Colisson stond erbij en keer ernaar. Hij deed alles wat in zijn mogelijkheden lag, maar het mocht niet baten. Zoals al zovelen moedeloos het hoofd in de schoot hadden gelegd na weer een feilloze fade away van Dirk.

In feit vermozelt Dirk gewoon z’n tegenstanders. Zoals hij dat ook met vliegen doet, getuige dit filmpje uit de oude doos:

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.