NBA

Noah krijgt $50K boete voor gay slur

By  | 

Je zou mogen verwachten dat Kobe Bryant een dikke maand geleden voor een aardige waarschuwing had gezorgd, maar Joakim Noah beging zondagavond dezelfde fout, en dat kwam hem inmiddels duur te staan. Een homofobe opmerking richting een fan kostte de center van de Chicago Bulls een boete van 50.000 dollar.

Kobe ging afgelopen april in de fout richting scheidsrechter Bennie Adams. Hij voegde hem al zittend op de bank fucking faggot toe, wat door de tv-camera’s feilloos werd geregistreerd. Het kwam de LA Laker op een boete van een ton te staan.

Hoewel Noah dus was gewaarschuwd, en hoewel er tijdens de playoffs nog eens twee maal zoveel tv-camera’s staan opgesteld, kon Chicago’s Big zich niet beheersen, nadat hij al in het eerste kwart met twee fouten moest gaan zitten. Een Miami-fan haalde hem het bloed onder de nagels vandaan, en Noah reageerde met Fuck you, faggot.

Noah bood na afloop onmiddellijk zijn excuses aan. ,,De fan zei iets dat in mijn ogen niet getuigde van enig respect”, aldus de center. ,,Ik liet me daarop gaan, en zei iets wat ik niet had moeten zeggen. Ik was gefrustreerd, en ik wilde niemand kwetsen. Ik heb me laten gaan. Ik zal de consequenties als een man aanvaarden.”

De NBA liet er geen gras over groeien en gaf Noah een boete van 50.000 dollar. De bond liet niet weten waarom de boete de helft lager was uitgevallen dan die van Bryant een maand geleden.

Bekijk hier het incident, dat feilloos werd vastgelegd door de camera’s van TNT:

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.