NFL

NFL baas in Top 50 waardevolste sport teams

By  | 

Goed, de voetballers van Manchester United staan weliswaar op nummer 1, terwijl de honkballers van de New York Yankees zich op de derde plaats hebben weten te nestelen. De jongste Top 50 van Meest Waardevolle Sport Teams ter Wereld, gepubliceerd door Forbes magazine, wordt niettemin gedomineerd door de National Football League. Alle 32 NFL-franchises hebben namelijk een plaatsje in de top 50 weten te bemachtigen.

En dat moet bij het grote publiek toch een beetje raar overkomen. Immers, is er momenteel niet een NFL-lockout gaande? Om nog meer geld? Met als reden dat vele NFL-franchises de eindjes nauwelijks aan elkaar kunnen knopen?

Hoe dan ook, tussen Manchester United (geschatte waarde 1.85 miljard dollar) en de New York Yankees ($1.7 miljard), prijken de Dallas Cowboys, van eigenaar Jerry Jones, nota bene een van de hardliners in de lockout, met een geschatte waarde van $1.81 miljard. Weetje: het nieuw Cowboys-stadion heeft 15.000 zitplaatsen die iedere wedstrijd $340 per stuk opleveren.

Opvallende nummer 4 in de ranglijst, qua sportieve prestaties dan, zijn de Washington Redskins van eigenaar Dan Snyder, met een waarde van $1.55 miljard. De New England Patriots van Robert Kraft, ook al een lockout-hardliner, staat op nummer 6, net achter Real Madrid, met een waarde van $1.37 miljard. De New York Giants volgen op nummer 8 ($1.18 milajrd), de Houston Texans op 9 ($1.17 miljard), de New York Jets op 10 ($1.14 miljard), de Philadelphia Eagles op 11 ($1.12 miljard), de Baltimore Ravens ($1.07 miljard) op 12, gedeeld met Ferrari en de Chicago Bears.

Behalve de Yankees, hebben nog eens vijf MLB-clubs zich voor de Top 50 weten te plaatsen. De Boston Red Sox staan op plaats 31 ($912 miljoen), de failliete Los Angeles Dodgers staan op de 38ste plaats ($800 miljoen), de Chicago Cubs op 42 ($773 miljoen), de New York Mets op 44 ($747 miljoen) en de Philadelphia Phillies ($609 miljoen) haalde als hekkensluiter op plaats 50 net de cut.

Slechts twee NBA-franchises kwalificeerden zich voor de 50 rijkste clubs ter wereld. De New York Knicks staan op de 47ste plaats ($655 miljoen), net voor de Los Angeles Lakers ($643 miljoen) als 48ste. NHL-franchises komen in de top 50 niet voor.

Klik hier voor de volledige Top 50 van Forbes magazine.

Foto: blog.intuit.com

 

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.