CFB

Problemen voor Nederlands trio bij Boise State

By  | 

Problemen voor de Nederlandse enclave van Boise State University. In aanloop naar het openingsduel van vandaag tegen de Georgia Bulldogs werd bekend dat Geraldo Boldewijn, Cedric Febis en Ricky Tjong-A-Tjoe niet zijn meegereisd.

De reden voor dit besluit heeft te maken dat de NCAA onderzoek doet naar hun eligibility, oftwel of ze eigenlijk speelgerechtigd zijn voor dit seizoen. Headcoach Chris Petersen besloot gedurende dit onderzoek het drietal niet mee te laten reizen.

Een woordvoerder van Boise State University verklaarde vrijdagavond dat het onderzoek niks heeft te maken met de schoolresultaten van de drie Nederlanders. Daarnaast zouden ze ook niet de teamafspraken hebben geschonden.

Opmerkelijk is dat receiver Geraldo Boldewijn, safety Cedric Febis (foto) en defensive tackle Ricky Tjong-A-Tjoe vorig jaar geen problemen kenden met hun eligibility.

Vooral van Boldewijn, die voorheen met de achternaam Hiwat door het leven ging, wordt dit seizoen veel verwacht, zeker na het vertrek van Titus Young en Austin Pettis. Beide heren kozen ervoor om een NFL-loopbaan na te jagen.

Young werd gekozen door de Detroit Lions, terwijl Pettis tijdens de NFL Draft door de St.Louis Rams werd gekozen.

Safety Febis zou ook zeker zijn van speeltijd gedurende de wedstrijd tegen de Georgia Bulldogs, terwijl Tjong-A-Tjoe een back-up is voor Billy Winn.

Foto: dailycaller.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.

3 Comments

 1. Sjoerd

  3 september 2011 at 10:32

  Bedacht me gister ineens, misschien is het wel leuk voor Sport Amerika de Nederlanders in de diverse Amerikaanse sporten eens per zoveel tijd uit te lichten. En toen hoorde ik ineens dit nieuws bij SportCentre gisteravond laat 🙂

  Vraag me alleen wel af in hoeverre het ‘echt’ Nederlanders zijn want hun namen klinken nou niet echt Nederlands en daar bedoel ik verder niks mee…

 2. Marcel

  3 september 2011 at 13:19

  Zijn er eigenlijk nog meer Nederlandse spelers die spelen bij college footballl teams. Ik vind het leuk om die team dan te volgen.

  • René

   15 september 2011 at 11:50

   Daar ben ik ook wel benieuwd naar eigenlijk.

   Is het eigenlijk toeval dat deze Nederlandse jongens alle 3 bij Boise State spelen?