NBA

NBA upgrade Foster-fouls tot flagrant

By  | 

De tuchtcommissie van de NBA heeft besloten om twee persoonlijke fouten van Indiana Pacers-forward Jeff Foster te upgraden naar flagrant-one fouls. Foster zal zaterdag echter gewoon van de partij zijn in Game 4 tegen de Chicago Bulls.

Foster werd tijdens Game 3 van de Pacers-Bulls series tot twee maal toe bestraft met een persoonlijke fout voor een elleboogstoot. De eerste landde aan het einde van het derde kwart op het hoofd van Derrick Rose, de tweede op het hoofd van Luol Deng.

Zie hier het incident tussen Foster en Rose:

Na het bestuderen van de tv-beelden, oordeelde de NBA bij monde van chef tuchtzaken Stu Jackson dat er sprake was van opzet. Zouden de scheidsrechters eender hebben geoordeeld, dan zou de Foster het einde van de wedstrijd niet hebben gehaald. Twee flagrant fouls betekent immers automatische uitsluiting.

,,De wedstrijd is verleden tijd”, reageerde een realistische Rose, ,,en omdat we hebben gewonnen, kan ik me er niet meer druk om maken.”

Omdat gedane zaken nu eenmaal geen keer nemen, en de tijd niet kan worden teruggedraaid, is het enige gevolg voor Foster nu dat hij twee flagrant penalty-punten aan zijn broek krijgt. Krijgt hij er tijdens de huidige playoffs nog twee, dan volgt een automatische schorsing.

Game 4 in de Bulls-Pacers series staat voor vandaag (zaterdag) op het programma. Chicago leidt de series met 3-0.

Foto: chicagobreakingsports.com

 

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.