NBA

NBA koopt New Orleans Hornets

By  | 

Het plan hing al een tijd in de lucht, maar dinsdag kwam het dan eindelijk rond. De NBA koopt de New Orleans Hornets. Dinsdag gaf de basketbal organisatie aan dat de raad van bestuur zijn goedkeuring had gegeven voor de koop. Het is voor de eerst in de geschiedenis van de NBA dat de organisatie een team koopt.

NBA-commissaris David Stern had al begin december aangegevendat de NBA de intenties had om de Hornets over te kopen van de eigenaren George Shinn en Gary Chouest. Shinn probeerde zijn, grotere, aandeel te verkopen aan Chouest, maar deze onderhandelingen werden gestaakt.

Volgens Stern is de club zo’n 300 miljoen dollar waard en zal de NBA op zoek gaan naar een eigenaar voor de lange termijn. Een eigenaar die het liefst de club in New Orleans zal willen houden. De club was origineel gestationeerd in Charlotte vanaf 1988, maar verhuisde in 2002 naar New Orleans.

Op dit moment staat de ploeg van coach Monty Williams derde in de SouthWest Division met een 16-12 record.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.