NBA

NBA ‘All Stars’ winnen in de Filippijnen

By  | 

Ja, je moet toch wat tijdens zo’n lockout. Een handjevol NBA-supersterren nam de gelegenheid te baat om een zak geld op te halen in de Filippijnen, als zijnde ‘SMARTS All Stars’, door het spelen van van een tweetal exhibition games. De eerste werd zaterdag in het Araneta Coliseum in Manila met 131-105 gewonnen van de PBA Stars.

De SMART All Stars werden gecoacht door speler/coach Kobe Bryant, die zichzelf ook maar meteen in de basis had opgesteld, samen met Kevin Durant, Chris Paul, Derrick Rose en Javale McGee.

Washington Wizards’ McGee werd met 25 punten topschutter in het vriendschappelijke potje, waarin ook Durant, Tyreke Evans, James Harden, Bryant en Paul de dubbele cijfers haalden.

Het duel stond in de Filippijnen op de affiches als zijn het ‘Ultieme All Star weekend’, en werd gespeeld in het Araneta Coliseum in Manila, dat in 1975 het decor was van de legendatische bokswedstrijden Thrilla in Manila tussen Muhammad Ali en Joe Frazier.

Op zondag staat er voor de SMART All Stars een tweede wedstrijd in dezelfde hal op het programma. Tegenstander is dan de Smart Gilas Pilipinas.

Volgens de krant de The Philippine Star ging de uitverkochte menigte uit z’n dak toen MVP Derrick Rose aan het publiek werd voorgesteld. ,,Maar het publiek werd nog veel gekker toen Kobe Bryant het veld betrad.”

Overigens was ook Derek Fisher, de president van de National Basketball Players Association, van de partij. NBA’s All Stars zullen in augustus nogmaals afreizen naar de Filippijnen voor een exhibitie-potje.

Foto: chicagotribune.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.

1 Comment

  1. Zando

    26 juli 2011 at 17:12

    Voor wie beelden wil zien v/d match:
    http://tiny.cc/h4eh0 (via Youtube)