Meer Sporten

MLS Recap: Seattle houdt Dallas uit play-offs

By  | 

Met nog één speelronde te gaan in de Major League Soccer is het laatste team dat nog hoopte op deelname, definitief uitgeschakeld. Seattle Sounders voorkwam met een 3-1 zege dat FC Dallas in de laatste speelronde nog mocht hopen op een wonder. Dallas heeft nu vier punten achterstand op nummer vijf Vancouver Whitecaps en kan het naseizoen dus vergeten. Diezelfde Whitecaps verloren zondag met 1-0 van Portland Timbers, maar mogen de Sounders dus dankbaar zijn dat de nederlaag zonder gevolgen blijft.

De Sounders, nummer twee in de Western Conference, kwamen na een half uur spelen op voorsprong dankzij middenvelder Brad Evans. Dallas kwam nog voor rust terug in de wedstrijd dankzij de gelijkmaker van Blas Perez. In de tweede helft probeerde Dallas nog wel iets te forceren, maar Seattle was duidelijk een maatje te groot. Via opnieuw Evans en oud-Ajacied Mauro Rosales werd de eindstand bepaald op 3-1.

Het derde duel van de avond ging tussen twee van de beste teams in de league, de leider San Jose Earthquakes en Los Angeles Galaxy. Na een doelpuntloze eerste helft, kwam de wedstrijd na rust los. Robbie Keane zetten Galaxy na een uur spelen op voorsprong. Twee minuten later hadden de Earthquakes de stand echter alweer gelijkgetrokken. Weer acht minuten later nam Los Angeles opnieuw een voorsprong om die binnen vijf minuten alweer kwijt te raken dankzij een goal van league-topscorer Chris Wondolowski. De 2-2 betekende tevens ook de eindstand.

Portland Timbers – Vancouver Whitecaps, 1-0.

Los Angeles Galaxy – San Jose Earthquakes, 2-2.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportliefhebber en schrijver in hart en nieren. Freelance journalist voor oa NUsport en Spits, woonachtig in Rio de Janeiro en in gespannen verwachting van het WK 2014 en OS 2016. Voetbal sport nummer één, FC Barcelona & Ajax, daar vlak achter de NBA, Boston Celtics & Miami Heat. Daarnaast vast volger van NCAA & MLS voor Sport Amerika.