MLB

MLB: ‘LA Dodgers moet verkocht worden’

By  | 

Het ziet er slecht uit voor de Los Angeles Dodgers. Vrijdagmiddag (plaatselijke tijd) maakte de Major League Baseball bekend dat zij de curator gevraagd om de honkbalploeg te mogen verkopen.

De reden voor dit besluit is dat de bond liever heeft dat het team uit LA verkocht wordt, dan deze weer terugvalt in de handen eigenaar Frank McCourt (foto). Deze wil met een nieuw financieel plan de Dodgers weer op de been krijgen.

Eerder dit jaar legde de MLB een verbod op een tv-deal van de Dodgers, ter waarde van zo’n drie miljard doller, omdat er een gedeelte van dat geld ook terug zou vloeien naar de eigenaar. McCourt, die rijk is geworden met parkeergarages over het gehele land, erkende dat die actie de doodsteek is geweest van zijn club.

Jamie McCourt, de ex-vrouw van de eigenaar de Dodgers, vroeg eerder dit jaar al om een verkoop van de Dodgers.

Volgens een woordvoerder van de Dodgers ziet de ploeg uit LA niks in de voorgestelde verkoop. ,,Het alternatief dat de MLB nu aanbied is niet goed. Het maakt deze club kapot en wij zullen dan ook zeker tegen dit verzoek in beroep gaan.”

Foto: latimes.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.