MLB

MLB in 2014 naar Nederland

By  | 

De sportwethouders van Amsterdam (Eric van der Burg, links op de foto) en Haarlemmermeer (Michel Bezuijen, tweede van rechts) hebben van Major League Baseball (MLB) de toezegging gekregen dat, als de MLB besluit om in 2014 drie wedstrijden uit de beroemde Amerikaanse profcompetitie in Europa te houden, de keuze op Nederland zal vallen.

Daarmee hebben Amsterdam/Haarlemmermeer een belangrijke stap gezet om een uniek mondiaal evenement naar ons land te halen.

Op het hoofdkantoor van de Amerikaanse profhonkbalorganisatie hadden de twee wethouders een ruim twee uur durend gesprek met Paul Archey, vicepresident van de MLB.

In het bijzijn van ondermeer Robert Eenhoorn, voormalig speler van New York Yankees en nu technisch directeur van de Nederlandse honkbalbond, werd het bidbook aangeboden. Daarin staat het nieuwe stadion omschreven, dat in Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep wordt gebouwd en een capaciteit van 25.000 toeschouwers krijgt.

Major League Baseball kan de wedstrijden in Nederland gebruiken om honkbal in Europa te promoten. De drie duels zullen in meer dan 200 landen worden uitgezonden voorzien van commentaar in 17 verschillende talen.

Het evenement moet zichzelf terug verdienen via ticketing, nationale sponsoring sales, hospitality sales en de secundaire bestedingen van bezoekers. De opbrengsten van televisierechten en internationale sponsoring sales komen aan Major League Baseball toe.

De leiding van Major League Baseball neemt begin november, na overleg met de clubs, een beslissing over de Amsterdam Series . Gaat het licht op groen, dan is het de bedoeling dat de Major League een meerjarige overeenkomst met Amsterdam/Haarlemmermeer aangaat.

Bron: www.topsportamsterdam.nl/content/major-league-kiest-voor-amsterdam

Foto: Henk Seppen

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.

4 Comments

 1. leodenhaag

  12 september 2011 at 19:32

  Is er al Bekend welke teams dat zullen zijn?

  • Sjoerd

   13 september 2011 at 12:44

   Heb geduld Leo, de deal is nog niet eens rond en de clubs zijn als het goed is pas bekend bij de bekendmaking van het schema van het 2014 seizoen… Ver weg dus nog 🙂

 2. René

  13 september 2011 at 17:04

  Hoop op de Red Sox tegen Yankees, die hebben de meeste uitstraling overseas.

 3. Darch

  14 september 2011 at 05:27

  Ik dacht dat ik vorig jaar al iets las dat een van die twee ploegen de White Sox zou zijn… Maar misschien was dat slechts een schot voor de boeg.