NBA

Ming wil bij Rockets blijven

By  | 

Ver in de schaduw van de NBA playoffs is Yao Ming bezig met zijn herstel. Opnieuw. Want blessureleed hield hem heel 2009-2010 aan de kant. Volgens de Chinese mastodont verloopt zijn revalidatie goed. Tevens sprak hij de hoop uit te blijven bij de Houston Rockets.

Het liefst trekt Yao weer het tenue van de Rockets aan. Dat maakte de zesvoudig All Star donderdag bekend tijdens een bezoek aan een basisschool in Houston. Per 1 juli wordt hij een zogeheten restricted free agent en zou hij uit kunnen gaan kijken naar een mogelijk avontuur bij een andere NBA-organisatie. Maar daar heeft hij dus geen trek in.

In januari ging de 2.29 meter lange center onder het mes. Hij werd geholpen aaneen stressfractuur in zijn linkerenkel.

Deze blessure zorgde ervoor dat Yao maar vijf wedstrijden speelde in het afgelopen seizoen. Of hij terug kan keren op het basketbalcourt moet later dit jaar blijken. Aan het einde van de zomer wil de dertigjarige Chinees duidelijkheid hebben of zijn enkel voldoende hersteld is.

Yao Ming speelt sinds het seizoen 2002-2003 in Amerika. Daarin kwam in hij 486 wedstrijden in actie voor de Houston Astros. Gemiddeld is hij goed voor 19 punten en 9,2 rebounds per wedstrijd.

Aan dit aantal kwam de Rocket zeker niet in z’n laatste duel.

In de zes minuten die hij maakte op 10 november tegen de Washington Wizards (98-91 nederlaag) scoorde hij niet en wist Yao één bal van het bord te plukken.

Foto:

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Van huis uit groot geworden met voetbal. Amerikaanse sportpassie is in loop der jaren in systeem geslopen. Mag op Sport Amerika als liefhebber verhalen over NBA en MLB en in wekelijkse ING over van alles en nog wat. Te volgen op @IngmarMeijer