NBA

Vujacic trekt ook naar Europa

By  | 

Sacha Vujacic, de voormalige Laker en Net, wacht niet op het einde van de NBA lockout en vertrekt ook naar Europa. Hij zette zijn handtekening onder een éénjarig contract bij Anadolu Efes Istanbul en is daarmee de tweede speler na Sonny Weems die een ander oord opzocht door de NBA-lockout.

Volgens Euroleague.net tekende de Sloveen een contract voor één jaar met een optie op een tweede jaar bij de Turkse club. Er werd wel niet gezegd of de speler de mogelijkheid heeft om uit het contract te stappen.

Vujacic, die onlangs zijn vriendin Maria Sharapova nog zag stranden in de Wimbledon finale, speelde het voorbije seizoen bij de New Jersey Nets en had een gemiddelde van rond 11 punten per wedstrijd.

Vujacic speelde de zes jaar daarvoor bij de Los Angeles Lakers, maar kwam nauwelijks aan spelen toe. Hij werd deze zomer een free agent en kon dus kiezen waar hij wou spelen.

Het is geen verbazingwekkende gebeurtenis, maar het is duidelijk dat Vujacic een goede roleplayer zou kunnen zijn in de NBA.

Hij zal wellicht een grotere rol aannemen voor zijn nieuwe ploeg. De Sloveen stond op 16-jarige leeftijd al te spelen op het hoogste niveau in Europa. Hij kwam toen uit voor de Italiaanse club Snaidero Cucine Udine.

Foto: AP

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Woonde 7 jaar in Pine Bluff, Arkansas als kind. Studeerde nadien nog Journalistiek aan Lindenwood University in St. Charles, Missouri via een basketbalbeurs. Werkte mijn bachelor Journalistiek af in Brussel aan het Erasmushogeschool. Speel nog steeds basketbal, ben een basketbal coach en ben gepassioneerd door Amerikaanse sporten, bij voorkeur NBA en NCAA.