LA Kings naar Conference Final via sweep

Door  |  0 reacties

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Na de glansrijke overwinning op de als eerste geplaatste Vancouver Canucks in de openingsronde waren de LA Kings in de tweede ronde van de playoffs ook een maatje te groot voor de als tweede geplaatste St. Louis Blues. Via een 3-1 overwinning gisteren in de eigen Staples Center was de sweep compleet en gaan de als achtste geplaatste Kings dus verrassend eenvoudig naar de Conference Final.

Vroege goal

Gesterkt door de 3-0 voorsprong in de serie begonnen de Kings sterk aan het vierde duel. Binnen vijf minuten lag de puck al voor de eerste keer achter goalie Brian Elliott na defensief geklungel van de bezoekers. Halverwege de eerste periode kwamen de Blues echter weer terug in de wedstrijd via een knap schot van Kevin Shattenkirk.

Conn Smyth Trophy-kanshebbers

In het restant van de wedstrijd zorgden de twee grote uitblinkers van de thuisploeg dat hun team winnend van het ijs afstapten. Jonathan Quick hield zijn doel in het vervolg schoon (waaronder een redding in de derde periode bij een 2-1 stand waarbij hij op miraculeuze wijze de puck van de doellijn wist te halen) en Dustin Brown scoorde aan de andere kant wel twee keer. De aanvaller voerde zo zijn totaal in het naseizoen op naar zes goals en samen met zijn vijf assists staat hij nu op de derde plaats in het puntenklassement van de playoffs. Hiermee was de buit dus binnen voor de Kings en zij kunnen nu dus rustig af gaan wachten wie de volgende tegenstander wordt in de Conference Final.

Highlights

Phoenix Coyotes – Los Angeles Kings

Programma

De vijfde wedstrijd in de andere halve finale van de Western Conference staat voor de komende nacht gepland. De Phoenix Coyotes staan daarin met 3-1 voor en kunnen dus in eigen huis de serie tegen de Nashville Predators in hun voordeel beslissen.

Foto: Getty Images

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Als afgestudeerd Amerikanist gek van de Verenigde Staten en dus ook van Amerikaanse sporten. Wilde tijdens een grote reis door de VS in 2005 graag een NHL-wedstrijd zien, maar de lockout verhinderde dat. Werd vervolgens gegrepen door het MLB-virus en bericht nu op SportAmerika over beide sporten.