NBA

Knicks winnen dankzij Melo’s ‘buzzer beater’

By  | 

De eerste buzzer-beater van Carmelo Anthony voor zijn Knicks is een feit. In tegenstelling tot andere teams was er voor het team uit New York geen twijfel wie het laatste schot zou nemen.

Anthony kreeg de ball tegenover Tony Allen. Iedereen maakte ruimte zodat Melo één tegen één kon gaan. Met nog 0.5 seconden op de klok schoot Melo een jumpshot over Allen en er leek geen twijfel mogelijk dat de bal door het netje zou vallen. Met de score werd de eindstand bepaalt op 110-108 in het voordeel van de Knicks.

Anthony twijfelde geen seconde over de uitkomst: ,,Het was een van die schoten waarbij je weet dat hij raak gaat. Ik had veel van dezelfde schoten de hele wedstrijd, maar die gingen er niet in. Bij deze wist ik dat hij goed was. Tony Allen verdedigde mij al de hele avond heel strak. Ik wilde gewoon een klein beetje ruimte zodat ik de basket kon zien.”

Anthony scoorde 31 punten uit 12 op 24 schoten. Amar’e Stoudemire voegde daar 26 punten aan toe.

De Memphis Grizzlies hadden nog een kans met 0.5 seconden op de klok. Ze probeerden een lob pass vanaf de middenlijn voor een tip-in, maar het was zonder succes.

Tony Allen scoorde 22 punten, Zach Randolph en Mike Conley hadden beide 20 punten voor de Grizzlies. Dat de Grizzlies nog zo dicht bij kwamen was knap aangezien ze in het derde kwart nog 17 punten achter stonden. Het team moet het nog steeds doen zonder sterspeler Rudy Gay welke maandag een MRI zal onder gaan om te zien hoe het heelproces van zijn schouder vordert.

De Knickerbockers blijven zesde in het oosten met 34-29. Een hogere plaatsing is nog haalbaar, maar ze hebben ook te maken met de aanstormende Philadelphia 76ers. Het team uit ‘the Big Apple’ speelt donderdagavond zijn volgende wedstrijd tegen de Mavericks in Dallas.

De Grizzlies zijn verwikkeld in een spannende strijd om een play-off plek. Met 36-30 staan ze achtste in het westen. Met drie teams lijkt er een strijd gaande om plek zeven en acht. De volgende wedstrijd van de Grizzs is zaterdag tegen de Heat in Miami.

Zie hier de samenvatting tussen de Knicks en de Grizzlies.

Foto:

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.

1 Comment

  1. Daniel

    10 maart 2011 at 14:10

    In tegenstelling tot de Miami Heat zeker.
    Die als het spannend wordt ballen beginnen te missen :S