NBA

Kings fans nu al gek op Fredette

By  | 

De nieuwe aanwinst van de Sacramento Kings, Jimmer Fredette, is nu al de fan favourite en het nieuwe NBA-seizoen is nog (lang) niet begonnen.

Fredette, de pas geselecteerde rookie van de Kings, organiseerde een basketbalwedstrijd tussen alle rookies van de NBA. Ze speelden dan wel niet voor miljoenencontracten in gigantische NBA-arenas maar maakten er toch het beste van.

De BYU-superster Fredette trommelde alle goede rookies bijeen om een leuke wedstrijd te spelen voor 11,124 fans. De FredetteAboutEverything All-Star game werd gewonnen door Team Leonard met 126-140. Voormalige San Diego State-ster Kawhi Leonard was de leider van het winnende team dat gecoacht werd door de legendarische trainer Steve Fischer.

“Ik wist dat Jimmer’s fans gek waren, maar dit is uitzonderlijk”, zei voormalig UConn-superster Kemba Walker. De nieuwe aanwinst van de Charlotte Bobcats was goed voor 23 punten. “Ik heb mij rot geamuseerd hier en zie dat deze stad Jimmer heel graag ziet. Petje af voor Jimmer.”

De eerste draft-pick van de Milwaukee Bucks, Tobias Harris, en Leonard, waren de topscorers voor het winnende team met 24 punten elk. Nolan Smith was dan weer de puntenpakker bij Team Fredette. Smith maakte 30 punten en voegde er nog 13 assists aan toe.

Ook Jimmer zelf was goed voor 27 punten en 10 assists. Hij toonde flitsen van ‘good old Jimmer’ toen hij over de midden dribbelde en meteen enkele rake driepunters gooide.

“Dit was goed om te zien hoe ver we staan”, zei de ster van de avond, Fredette. “Nu is het een ‘waiting game’. Trainen om in vorm te blijven, dat is al dat je kunt doen. Het zal een lange offseason worden, maar zodra het seizoen begint moet je klaar staan.”

Het zal afwachten zijn vooraleer we deze jonge talenten nog eens op het parket zullen zien aangezien de training camps en de pre-season wedstrijden al geannuleerd werden.

Foto: www.nydailynews.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Woonde 7 jaar in Pine Bluff, Arkansas als kind. Studeerde nadien nog Journalistiek aan Lindenwood University in St. Charles, Missouri via een basketbalbeurs. Werkte mijn bachelor Journalistiek af in Brussel aan het Erasmushogeschool. Speel nog steeds basketbal, ben een basketbal coach en ben gepassioneerd door Amerikaanse sporten, bij voorkeur NBA en NCAA.