NHL

Kane moet operatie ondergaan

By  | 

Het moet even schrikken zijn geweest voor de fans van de Chicago Blackhawks toen zij Patrick Kane met zijn linkeronderarm in het gips zagen tijdens de jaarlijkse fanbijeenkomst. Wat er precies is gebeurd, weet Kane zelf ook niet, maar vaststaat dat de 22-jarige right winger volgende week geopereerd moet worden aan een gebroken bot in zijn pols.

„Patrick heeft een blessure aan zijn linkerpols opgelopen die onlangs pas aan het licht kwam tijdens zijn off-season training,” vertelt de clubarts van de Blackhawks, dr. Michael Terry. „Hij zal komende dinsdag een operatie ondergaan om de breuk te herstellen. We gaan ervan uit dat het volledige herstel zes tot acht weken zal vergen, waardoor hij dus op tijd fit zal zijn voor het trainingskamp.”

Tijdens zijn eerste drie seizoen in de NHL miste Kane slechts twee wedstrijden. Het afgelopen seizoen kende de jonge aanvaller echter al meer tegenspoed; na een harde check tegen de boarding in december raakte hij namelijk al geblesseerd aan zijn enkel waardoor hij meerdere wedstrijden miste.

Desondanks kende Kane toch een prima seizoen met zevenentwintig goals en zesenveertig assists in drieënzeventig wedstrijden. De jongeling was echter niet tevreden met zijn behaalde niveau en gaf aan de zomer te gebruiken om zijn spel naar een niveau hoger te tillen. Deze blessure is daarbij natuurlijk een flinke streep door de rekening.

„Natuurlijk was ik in eerste instantie niet blij met het nieuws dat ik zo lang moet revalideren, maar volgens onder anderen de dokters en coach Joel Quenneville is dit een blessure die je voor 100% moet laten genezen,” aldus een enigszins teleurgestelde Kane. „Ik ben wel blij dat we deze revalidatie nu kunnen doen en niet net voordat we op trainingskamp gaan, waardoor ik dan nog twee maanden uit de roulatie zou zijn.”

Foto: publicfigurebiography.com

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Als afgestudeerd Amerikanist gek van de Verenigde Staten en dus ook van Amerikaanse sporten. Wilde tijdens een grote reis door de VS in 2005 graag een NHL-wedstrijd zien, maar de lockout verhinderde dat. Werd vervolgens gegrepen door het MLB-virus en bericht nu op SportAmerika over beide sporten.