JoePa heeft niet lang meer

Door  |  0 reacties

 

Er waren al geruchten dat Joe Paterno het loodje had gelegd (CBS kwam met het bericht), maar die werden door zijn zoons via Twitter ontkend. Zeker is echter wel dat het de voormalige alleenheerser van Penn State University allerminst goed gaat. De 85-jarige JoePa kampt met complicaties als gevolg van zijn longkanker, en is in serious condition.

Paterno geldt als the winningest college football coach of all time, maar werd afgelopen november door de Board of Trustees van Penn State de laan uitgestuurd, als uitvloeisel van van het kinderverkrachtingsschandaal dat de universiteit afgelopen jaar in opspraak bracht. Paterno werd verweten geen c.q. onvoldoende maatregelen te hebben genomen om Jerry Sandusky, een van zijn coaches die wordt verdacht van het verkrachten van tien kinderen, te stoppen.

Niet lang na zijn ontslag werd bij Paterno longkanker geconstateerd. Zijn gezondheid ging vervolgens zienderogen en met rasse schreden achteruit, waarna hij in december tot overmaat van ramp ook nog eens zijn heup brak. ,,Volgens de doktoren is zijn toestand kritiek”, zo liet een woordvoerder van de familie aan de Associated Press weten, om daar aan toe te voegen dat ze graag met rust gelaten willen worden.

Foto’s: Getty Images

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.