NHL

Jets onthullen nieuwe logo’s

By  | 

Er is weer een nieuwe stap gezet in de terugkeer van de Winnipeg Jets in de NHL. Afgelopen vrijdag onthulde eigenaar True North Sports & Entertainment namelijk het nieuwe hoofdlogo (links in de afbeelding) en de secundaire logo’s van de kersverse NHL-franchise. Het ontwerp van de logo’s is ontwikkeld in samenwerking met kledingmerk Reebok en de NHL en is geïnspireerd op het logo van de Royal Canadian Air Force.

„True North vindt het belangrijk dat de nieuwe Winnipeg Jets een sterke nieuwe identiteit hebben,” aldus Mark Chipman, voorzitter en bestuurder van het Canadese bedrijf. „We vinden het tevens belangrijk dat de naam Jets gewaarmerkt wordt en in onze ogen doet dit logo dat door middel van de connectie met de opmerkelijke geschiedenis van de Canadese luchtmacht en de relatie tussen onze stad en provincie en de Canadese strijdmacht.”

De volgende stap in de rentree van de Jets is de onthulling van hun nieuwe uniform. Deze staat voor september gepland, waarna op 9 oktober de terugkeer helemaal een feit is. Op die datum staat namelijk de eerste wedstrijd van de competitie, thuis tegen de Montreal Canadiens, gepland.

Afbeelding: nhl.com

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Als afgestudeerd Amerikanist gek van de Verenigde Staten en dus ook van Amerikaanse sporten. Wilde tijdens een grote reis door de VS in 2005 graag een NHL-wedstrijd zien, maar de lockout verhinderde dat. Werd vervolgens gegrepen door het MLB-virus en bericht nu op SportAmerika over beide sporten.