NBA

Jackson veegt Gasol de mantel uit

By  | 

Is het omdat hij het einde van z’n carriere ziet naderen? En past hij ervoor om zijn imposante loopbaan af te sluiten met een sweep door de Dallas Mavericks? Hoe dan ook: zelden zal iemand Phil Jackson zo boos hebben gezien als vrijdagavond, toen hij Pau Gasol (tot twee maal toe) en Andrew Bynum de mantel uitveegde.

Een ding werd vrijdagavond in Dallas in ieder geval duidelijk. Jackson, die zegt na dit seizoen met pensioen te gaan, en die met de Chicago Bulls en de Los Angeles Lakers liefst elf kampioenschapsringen verzamelde, is nog niet aan het einde van zijn latijn.

Met name Pau Gasol moest het ontgelden. Na (andermaal) slordig balverlies, kreeg de Spaanse Big een furieuze Jackson op z’n nek, waarbij hij de speler tot twee maal toe een ferme tik op de borstkas gaf.

Bekijk de video van Jackson’s uitbarstingen hier:

Foto: espn.go.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.