NBA

Jackson stopt na dit seizoen definitief

By  | 

Los Angeles Lakers coach Phil Jackson gaf al in het begin van het seizoen aan dat dit zijn laatste rit zou zijn. De coach, met de meeste kampioenschappen in de geschiedenis van de NBA, vertelde dat hij het prima vond om na dit seizoen te stoppen of hij nou een twaalfde titel zou pakken of niet.

Veel mensen zijn sceptisch aangezien coach Jackson al eerder aangaf te willen stoppen en dit toch niet deed. Jackson zei daar het volgende over: ,,Niemand gelooft eigenlijk dat dit mijn laatste seizoen is en iedereen denkt dat ik terug zal komen om te coachen. Ik wil dit voor mezelf doen. Afgelopen jaar was er nog een twijfel, maar dit jaar absoluut niet. Ik stop.”

Voor de spelers is het stoppen van Jackson een extra motivatie. Kobe Bryant: ,,Het is motiverend, voor mij in het bijzonder, omdat we zolang al samen zijn. Ik wil er zeker van zijn dat ik er alles aan doe om hem een mooi afscheid te geven. Het zal een treurige dag zijn als hij stopt, maar ik ben er van overtuigd dat we wel zullen gaan vissen of iets dergelijks in te toekomst.”

Jackons geeft aan ook geen andere rol in basketbal te willen vervullen na zijn pensioen. Hij heeft inmiddels zeker zijn strepen verdient en zal altijd genoemd worden als een van de beste coaches in de geschiedenis van de NBA.

Foto: media.cleveland.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.