NBA

Howard ziet meer kansen in China

By  | 

Eens even kijken; naast Deron Williams heeft nog geen enkele NBA All Star gekozen voor een basketbalavontuur aan de andere kant van de oceaan. Ja, de Kobes, D-Wades en Kevin Durants van deze wereld overwegen de stap te maken als de lockout een gebed zonder end worden. Op dit lijstje kan achter de naam van Dwight Howard nu ook een kruisje.

Maar waar de rest van de Amerikanen denkt aan een tijdelijk uitstapje naar Europa voorvoelt de center van de Orlando Magic veel meer voor een ervaring in China. ,,Ik kan er nu niet vrij over praten”, zei de mastodont tegen The Associated Press. Volgens Howard is hij namelijk al verwikkeld in contractbesprekingen. Dat duidt erop dat hij serieus van plan is buiten the states te gaan spelen.

,,Er is een reuze kans dat ik naar China ga of dat ik ga basketballen aan de andere kant van de plas. Maar volgens mij biedt China meer mogelijkheden. Ik heb er over nagedacht, maar nog niet heel diep. Het grootste struikelblok is de kans op blessures”, gaf de beste verdediger van de afgelopen drie seizoen in de league al in een eerder stadium aan tegenover een reporter van de Orlando Sentinel.

Belangrijkste overweging om wel te gaan, is het bezig blijven met zijn sport. Stilstaan vanwege de lockout betekent minder worden. Daar heeft ‘Superman’ geen zin in. ,,Ik wil hier niet gewoon achterover leunen, basketbal vergeten en kansen verspillen om een betere speler te worden.”

Vooralsnog is er nog deal met een ploeg uit China. Er is nog weinig concreets te melden, behalve dan dat Howard zichzelf wil blijven ontwikkelen als basketballer. ,,Als ik beslis buiten Amerika te gaan spelen, dan is voor mij het meest essentiële dat ik beter word. Ik wil beter worden in de dingen waar ik goed in ben. Ik wil mijn talent gebruiken, werken aan mijn vaardigheden en fit blijven”, besluit de 25-jarige reus.

Foto: lh4.ggpht.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Van huis uit groot geworden met voetbal. Amerikaanse sportpassie is in loop der jaren in systeem geslopen. Mag op Sport Amerika als liefhebber verhalen over NBA en MLB en in wekelijkse ING over van alles en nog wat. Te volgen op @IngmarMeijer