NFL

[UPDATE] Iron Man-streak Manning eindigt zondag

By  | 

Slechts nieuws voor de fans van de Indianapolis Colts: het gaat niet goed met de nek van Peyton Manning. Geruchten eerder dit weekeinde wilden zelfs dat de quarterback opnieuw onder het mes zou moeten. Besvestiging daarvan kwam er van de kant van de Colts overigens niet, maar de club liet op maandagochtend alvast wel weten dat Manning deze week niet op het trainingsveld zal verschijnen.

De Colts maakten op maandag bovendien openbaar dat het meedoen van hun toekomstige Hall of Famer in de competitie-opener tegen de Houston Texans van zondag twijfelachtig is. Het heeft er dus alle schijn van dat de Iron Man streak binnen een week tot een halt zal komen.

,,Gedurende de afgelopen week, heeft het revalidatie-proces van Peyton zich verlangzaamd”, zo maakte de club rond zes uur Nederlandse tijd bekend. ,,In het weekend kreeg hij last van stijfheid in zijn rug. Aanvankelijk gingen we er vanuit dat dat bij de revalidatie hoorde, maar toen de stijfheid aanhield hebben we verschillende specialisten in het hele land geraadpleegd om Peyton testen te laten ondergaan. Daarmee zijn we nog steeds bezig.”

,,Als gevolg daarvan”, zo laat het communiquee verder lezen, ,,zal Peyton niet trainen. Zijn meedoen in de wedstrijd tegen Houston is daarom twijfelachtig.”

De Colts noemen schetsen de huidige situatie van Manning als a complicated neurological recovery, waarvan het einde niet te voorspellen valt. Nog meer geruchten: de quarterback zou momenteel de meeste kracht in zijn triceps kwijt zijn.

Manning’s Iron Man streak staat momenteel (in de reguliere competitie) op 208 starts. Hij hoeft op die lijst slechts Brett Favre (297 starts) voor zich te dulden. Manning heeft in het verleden aangegeven behoorlijk veel waarde te hechten aan die streak.

De Indianapolis Colts namen twee weken geleden al een voorschot op de blessure van Manning, door veteraan Kerry Collins uit z’n pensioen te lokken.

[UPDATE] De kogel is door de kerk, De Indianapolis Colts hebben besloten dat Peyton Manning zondag tegen de Houston Texans niet in actie zal komen. Daarmee komt de Iron Man-streak van Manning (208 reguliere competitiewedstrijden, 227 inclusief playoffs) tot een einde.

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.

7 Comments

 1. Sjoerd

  7 september 2011 at 19:57

  Daar gaat mijn nummer 1 draftpick in mijn Fantasy League. Gelukkig heb ik Matt Ryan as backup dus hopen dat hij wat punten voor me gaat scoren.

 2. Darch

  8 september 2011 at 04:53

  Jammer voor je, maar Mattie Ice krijgt zondag natuurlijk geen poot aan de grond, dat begrijp je zelf ook wel.

  • Sjoerd

   8 september 2011 at 09:56

   Wij spreken elkaar maandag wel 😉

   • Darch

    11 september 2011 at 23:05

    Matty Ice. 0 TD, 1 INT, 1 fumble. QB-rating 8.8. Dat geldt als ‘geen poot aan de grond’, dunkt me. 😉

   • Sjoerd

    12 september 2011 at 11:54

    Haha ja wat wassie slecht he, man man man… had nog beter mijn backup QB Kolb in kunnen zetten in mijn fantasy team. Wel een impressive win van jouw Bears. Mijn team is de Jets hoor dus verder maakt het mij niet uit de de Falcons er zo hard af gingen 🙂

 3. Jeroen

  8 september 2011 at 10:49

  Kunnen ze ‘m niet laten starten en kneelen op de eerste play, gewoon voor de streak? 😉

  • Darch

   8 september 2011 at 11:21

   Laatste (onoffciele) berichten vanuit Indianapolis: Manning moet opnieuw onder het mes, en mist daardoor waarschijnlijk het gehele seizoen.