NBA

Heat hebben oogje op Hill

By  | 

De Miami Heat zijn volop bezig met het klaarstomen van een team voor het nieuwe seizoen, na de lockout. Naast de vorige berichten dat de runners-up van de NBA Finals Shane Battier zouden willen, zijn er nu ook geruchten dat ze de veteraan Grant Hill willen signen.

De Heat verkiezen nog steeds de eerste voormalige Duke Blue Devils Battier, maar als die niet overkomt naar South Beach dan willen ze luxe-veteraan Grant Hill binnenhalen. Beide forwards hebben dezelfde instelling op het veld.

Ze zijn allebei defensief georiënteerd en zijn effectief van de perimeter. Battier is een speler die zichzelf in de wedstrijd brengt door defensieve acties te ondernemen. Hij hoeft de bal ook niet constant in handen te hebben om hot te raken.

Grant Hill kan die rol ook vervullen en kan wat druk van de schouders van Wade, James en Bosh halen.

Iets wat de rest van de spelers van de Heat dit seizoen niet konden.

Hill schoot driepunters tegen 39.5% vorig seizoen en nam gemiddeld 10 shots per wedstrijd bij de Phoenix Suns. Hij zou bij de Heat minder shots krijgen maar dat zal hem wellicht niet deren. Zijn enige doel blijft winnen.

De 38-jarige Hill werd ooit gezien als de nieuwe Jordan maar al snel werd duidelijk dat Hill te blessuregevoelig was om een deuk te brengen in Jordan’s legendarische statuut. Hill verloor verschillende jaren als topatleet door enkelletsels.

In 2007 bracht de medische staf van de Suns Hill opnieuw in vorm en de veteraan doet het sindsdien allesbehalve slecht. Het duurde 15 seizoenen vooraleer Hill zijn eerste playoff-series had gewonnen en hij verdient nu wel nog een kans op een titel. De Heat lijkt wel een team die veel kansen  heeft om de komende jaren een gooi te doen naar die ring.

Foto: www.dailynews.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Woonde 7 jaar in Pine Bluff, Arkansas als kind. Studeerde nadien nog Journalistiek aan Lindenwood University in St. Charles, Missouri via een basketbalbeurs. Werkte mijn bachelor Journalistiek af in Brussel aan het Erasmushogeschool. Speel nog steeds basketbal, ben een basketbal coach en ben gepassioneerd door Amerikaanse sporten, bij voorkeur NBA en NCAA.

2 Comments

 1. Ton

  9 augustus 2011 at 16:30

  Lijkt me beter dat ze zich gaan focussen op een pointguard (Nash) en een center. De forward position zijn prima bekleed met Bosh en James. Dat zien ze hopelijk zelf toch ook wel?

  • Hans Van Puyenbroeck

   9 augustus 2011 at 17:40

   Lijkt mij inderdaad ook een beter idee. Chalmers lijkt een talent, maar meer heeft hij nog niet bewezen en Bibby heeft zijn beste tijd gekend. Nash is van een ander caliber als Bibby. Een center zou ook een prioriteit moeten zijn voor de Heat, maar ik denk dat ze ervan uit gaan dat Bosh genoeg rebounds zou plukken. Joel Anthony werkt hard maar is geen superster en Dampier, Magloire zijn ook niet meer wat ze waren.