NBA

Hawks veranderen van eigenaar, maar blijven in Atlanta

By  | 

Hangende het fiat van de NBA, zullen de Atlanta Hawks binnenkort van eigenaar veranderen. De nieuwe eigenaar, de Californische projectontwikkelaar en pizzaboer Alex Meruelo, heeft evenwel toegezegd met de ploeg in Atlanta te zullen blijven.

Het is al voor de tweede keer binnen korte tijd dat dezelfde groep van eigenaren een sportfranchise uit Atlanta van de hand doet: een paar maanden geleden werd ijshockeyfranchise Atlanta Trashers verkocht. Die club verhuisde wel, en speelt met ingang van komend seizoen als de Jets in Winnipeg.

De eigenarengroep Atlanta Spirit kocht zowel de Hawks, de Trashers als de Philips Arena in 2004, maar er ontstond al snel onderlinge onenigheid over de Joe Johnson-trade in 2005, hetgeen leidde tot een lange juridische strijd.

Alex Meruelo is eigenaar van de pizza-keten La Pizza Loca, en de investeringsmaatschappij The Meruelo Group. De overname wordt maandag officieel bekend gemaakt.

 

Foto: philadunkia.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.