NBA

Hawks vechten zich langs Magic

By  | 

De met afstand interessantste playoff-series in het Oosten, is die tussen de Atlanta Hawks en Orlando Magic. Ook vrijdagavond was het weer smullen geblazen in de Philips Arena. Uiteindelijk was het de thuisploeg die ondanks (of dankzij) een verhit slot Game 3 naar zich toetrok (88-84) en de leiding nam in de series: 2-1.

De vlam sloeg in Atlanta zo’n twee minuten voor het einde in de pan. Bij een stand van 81-79 in het voordeel van de Hawks, werd Dwight Howard op weg naar de basket gefouled door Zaza Pachulia. Bij het neerkomen, kreeg Pachulia echter een klap in de nek van Howard.

Pachulia reageerde, en kreeg vervolgens te maken met Jason Richardson, die opkwam voor zijn ploeggenoot  en verhaal kwam halen. De twee kregen woorden, waarbij Pachulia tot twee maal toe een lichte kopstoot leek uit te delen. Richardson sloeg de Hawk daarop met zijn vlakke hand in het gezicht.

De schade, nadat de kruitdampen waren opgetrokken: een technische fout voor Howard, terwijl zowel Pachulia als Richardson werd weggestuurd. Beiden wacht waarschijnlijk een schorsing van minimaal een duel.

De Atlanta Hawks, die eigenlijk de gehele wedstrijd de licht bovenliggende partij waren geweest, leken in de slotminuten nog het minst geimponeerd door het incident. Eerst was het Al Horford die de Hawks met nog 47 seconden te gaan middels een jumpshot op een 85-84 voorsprong zette, waarna bench player Jamal Crawford met nog 5.7 seconden op de klok zijn ploeg met een onmogelijke driepunter (via het bord) de overwinning schonk.

,,Ik was eerst op zoek naar Joe Johnson”, blikte topscorer Crawford (23 punten) terug op die treffer, ,,en toen ik hem niet kon vinden, zocht ik naar m’n eigen sweet spot. Ik had goed zicht op de basket, en hij viel binnen…”

,,Mazzel”, oordeelde Howard (21 punten, 15 rebounds). ,,Ik denk dat-ie een engeltje naast zich had zitten. Aan de andere kant: hij en Johnson maken dit soort schoten vaker in deze series.”

Interessant feitje tot slot: de ploeg die in een best-of-seven bij een 1-1 stand Game 3 weet te winnen, wint in zeventig procent van de gevallen de series.

Bekijk hier de samenvatting van Atlanta-Hawks-Orlando Magic:

Foto: chicagobreakingsports.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.