NBA

Geen Turkije, wel China voor Bryant?

By  | 

Afgelopen weekend ketste de overgang van Kobe Bryant naar Besiktas definitief af. Black Mamba zou er te weinig kunnen verdienen en dus leek een buitenlands avontuur uitgesloten. Een dag later bleek dat verre van waar, want Bryant zou nu opties aan het bekijken zijn om zijn kunsten te gaan vertonen in China.

Bryant is verschillende aanbiedingen aan het bekijken om in China te gaan spelen. De Black Mamba zou niets aanvaarden waar hij minder dan 1.5 miljoen dollar per maand zou opsttrijken.

Hij zou ook geïrriteerd zijn door het Turkse Besiktas omdat die gesprekken tussenbeide steeds in het openbaar bekendmaakten.

Bryant heeft wel een sponsorship deal met Turkish Airlines maar wil daar dus toch niet gaan spelen.

China lijkt een betere optie voor Bryant aangezien daar heel wat geld te verdienen valt. Nike heeft er een grote brok geld ingestopt en de ster van de Lakers is daar nu al een groter icoon dan de gepensioneerde Yao Ming.

Er is wel één kleine hindernis die de hele zaak in de soep kan doen draaien. De Chinese Basketball Association wil een paar regels invoegen voor het nieuwe seizoen die ervoor zorgen dat NBA spelers niet meer terug kunnen keren naar de NBA zodra ze een contract ondertekenen.

Naast de regel tegen de opt-out clausule zou de CBA ook niet meer dan één actieve NBA-speler toelaten per ploeg.

Die nieuwe regels zullen wellicht niet goedgekeurd worden voor het nieuwe seizoen, aangezien het comité deze maand (augustus) al gaat samenzitten.

Toch lijkt het ook interessant voor China om een speler van Bryant’s kaliber te lokken. Dat zou heel wat aandacht brengen voor de Chinese competitie en de verschillende teams in de liga.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Woonde 7 jaar in Pine Bluff, Arkansas als kind. Studeerde nadien nog Journalistiek aan Lindenwood University in St. Charles, Missouri via een basketbalbeurs. Werkte mijn bachelor Journalistiek af in Brussel aan het Erasmushogeschool. Speel nog steeds basketbal, ben een basketbal coach en ben gepassioneerd door Amerikaanse sporten, bij voorkeur NBA en NCAA.