NBA

Geblesseerde Varejao moet rest van seizoen missen

By  | 

Het zit Cleveland Cavaliers niet echt mee. Het slechtste team uit de NBA (8-28) kreeg zondag weer een domper te verwerken. Center Anderson Varejao is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld nu hij geopereerd moet worden aan een pees die hij afscheurde in zijn rechter enkel.

,,Het is een gigantisch verlies,” reageerde Cavs-coach Byron Scott zondag voor het duel met de Phoenix Suns. ,,We verliezen nu in deze zware periode ook nog eens onze beste speler.”

De 28-jarige Varejao raakte donderdag tijdens een training geblesseerd tijdens een simpele loopoefening, maar besloot toch met het team mee te reizen. De Cavs spelen nu een serie van vijf uitwedstrijden. Vrijdag zat Varejao nog aan de kant, aangezien de doktoren wilden afwachten hoe de blessure zich zou gaan ontwikkelen.

Zondag onderging hij in Phoenix een tweede MRI-scan en daar werd geconstateerd dat de gehele pees was afgescheurd. De Braziliaan zal nu een operatie moeten ondergaan om helemaal te kunnen herstellen van de blessure.

Varejao leidde het team zowel met rebounds (9,7) en punten (9,1). De Cavs verloren de laatste negen wedstrijden op rij en boekten slechts een overwinning in de laatste twintig wedstrijden. Naast de Braziliaanse center moet Scott ook guard Daniel Gibson en forwards Leon Powe, Anthony Parker en Joey Graham missen gedurende de vijf uitwedstrijden. Allen zijn geblesseerd.

Foto: blog.cleveland.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.