NFL

Freeman: ‘Buccaneers in vorm wanneer lockout stopt’

By  | 

Hoewel de NFL lockout nog altijd voortduurt, is Tampa Bay Buccaneers-quarterback Josh Freeman er heilig van overtuigd dat zijn team er zal staan wanneer dat moet. ,,Wanneer de NFL lockout eindigt, zullen de Tampa Bay Buccaneers er klaar voor zijn”, aldus de QB.

In pas zijn derde seizoen in de NFL, verklaart Freeman dat hij bezig is met de trainingen te organiseren voor het team sinds maart. ,,Je moet ervoor zorgen dat je stappen gaat maken en fit bent als de wedstrijden weer beginnen,” zei Freeman na een training in Tampa Bay.

Toch geeft Freeman direct toe dat de trainingen niet zo intensief zijn als de mini trainingskampen die sommige clubs hebben georganiseerd, maar geeft aan dat hij een vaste groep heeft die komt trainen met soms meer dan 20 spelers per sessie.

,,Wij blijven ons inzetten als een team. We kijken films samen en kletsen over plays en wedstrijden. Dingen die je als team samen moet doen.”

Pas 23 jaar oud en pas één seizoen als starter actief, maar ondanks dat ziet Freeman het als zijn taak als quarterback om het team te sturen tijdens de lockout.

,,De quarterback is de leider van het team. Jongens zoals Josh Johnson en Rudy Carpenter (backup quarterbacks) zien het als onze plicht om ook in deze tijden leiders te zijn voor het team,” aldus Freeman. ,,Wij zorgen ervoor dat iedereen bij elkaar komt en weet wat er te gebeuren staat, zodat we zoveel mogelijk werk kunnen verrichten.”

Tampa Bay eindigde 10-6 in 2010 en miste net de playoffs. Freeman wilt ervoor zorgen dat ook bij het begin van het volgende seizoen progressie geboekt zal worden en de stijgende lijn van afgelopen seizoen doorgetrokken kan worden.

Foto: femalefan.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.

1 Comment

  1. Joep

    26 mei 2011 at 13:37

    Freeman was vorig jaar stilletjes gewoon een van de meest constante QB’s in de NFL. de NFC South gaat met de Saints, Falcons en Bucs echt heel leuk worden komend jaar.