NBA

Fisher vraagt NBA-collega’s om geduld

By  | 

Geduld is een schone zaak. En geduld moet nu betracht worden voor de goede zaak. Dat is de boodschap van Derek Fisher, president van de spelersvakbond, aan zijn NBA-collega’s. ,,We moeten ons nu niet tekort doen voor tijdelijke bevrediging”, legt hij uit in een brief aan zijn achterban.

Net zoals eerder Kevin Durant bijvoorbeeld al deed, roept ook de guard van de Lakers op dat de spelers hun poot stijf moeten houden. Bezwijken onder de druk van de teameigenaren is geen optie totdat er een schappelijke deal op tafel ligt. Daarom predikt Fisher geduld en eenheid onder de spelers en duurt de lockout nog altijd voort.

Inzet van alles is een nieuwe collective bargaining agreement (CBA) die zowel voor de dertig eigenaren als voor de spelers goed te pruimen is. Een van de grootste struikelblokken in dit cao-overleg is en blijft de verdeling van de inkomsten.

,,Onze sport is nog nooit zo populair geweest. Voor de komende vijf, zes jaar voorzien we een enorme groei van de inkomsten. Deze stijgende inkomstenbron van onze branche moet eerlijk verdeeld worden. Iedere deal die ons de komende jaren weerhoudt van een eerlijk deel van deze groei is een deal die we niet zullen accepteren. Punt uit!”, aldus Fisher.

Vasthoudendheid en eenheid zijn nu geboden. Zeker nu de president van de spelersvakbond het gevoel heeft dat de eigenaren onderling niet op één lijn zitten  over de verdeling van de inkomsten. Ook proeft hij dat een aantal mensen aan de overkant van de tafel niet willen vasthouden aan een hard cap (een strikt salarisplafond voor iedere ploeg) als dat zou betekenen dat het NBA-seizoen verloren gaat.

Wat Fisher betreft ligt de bal en de crux bij de eigenaren. ,,Ik geloof dat als zij hun interne problemen het hoofd hebben geboden er voor ons de mogelijkheid ontstaat om echt te onderhandelen en we er een eerlijke deal uit kunnen slepen.”

Inmiddels zijn de trainingskampen en 43 oefenduels afgelast. En de klokt tikt gestaag door. Volgens bronnen moeten de partijen uiterlijk voor 15 oktober hun krabbel onder een nieuwe cao hebben gezet, wil het reguliere seizoen inderdaad op 1 november kunnen beginnen.

Woensdag zaten de betrokkenen om de tafel. Dat leidde nog niet tot witte rook. Donderdag zijn de onderhandelingen verder gegaan.

Foto: bet.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Van huis uit groot geworden met voetbal. Amerikaanse sportpassie is in loop der jaren in systeem geslopen. Mag op Sport Amerika als liefhebber verhalen over NBA en MLB en in wekelijkse ING over van alles en nog wat. Te volgen op @IngmarMeijer

1 Comment

  1. Richard

    29 september 2011 at 21:22

    Iedere keer in iedere sport (NFL ook al dit jaar) het getouwtrek tussen wie welk geld moet krijgen. Veel NBA teams hebben afgelopen jaar veel geld verloren (met name de teams in de kleinere markten). Ben benieuwd hoe het af gaat lopen.