NBA

FIBA zet deuren open voor NBA-spelers

By  | 

Nu kan de NBA officieel zich druk gaan maken: de FIBA heeft de deuren opengezet voor NBA-spelers om in Europa te mogen spelen tijdens de lockout. Ze moeten wel tekenen bij een ploeg die bij de FIBA aangesloten is.


Spelers die onder contract staan bij NBA teams zijn vrij om te spelen voor hun nationale ploeg of voor elke andere club. Als NBA-spelers een verzoek indienen om voor een FIBA-gelinkte club te spelen zal de NBA geen stenen in de weg leggen.

De voorwaarde is wel dat de speler terug naar zijn respectievelijke club moet keren zodra de lockout beëindigd is. De FIBA zal een brief sturen getekend door de spelers als bewijs dat hij naar zijn club zal terugkomen zodra de lockout voorbij is.

“We hopen ten zeerste dat de arbeidsovereenkomst snel geregeld wordt en dat de NBA kan starten zoals voorzien”, zei FIBA Secretary General en IOC-lid Patrick Baumann.

De nieuwe overeenkomst met de FIBA zorgt er wel voor dat de druk die de eigenaars wilden leggen op de spelers verdwijnt. Ze kunnen nu elders hun brood gaan verdienen. Grote spelers kunnen nu ook naar Europa om hun bankrekening aan te vullen. Spelverdeler Deron Williams heeft al een akkoord met de Turkse club Besiktas en ook Lakers-ster Kobe Bryant is in gesprek met die club.

Of de grote namen nu echt massaal over de grote plas zullen trekken is niet zeker. Sommigen willen het risico op blessures niet nemen en anderen vinden dat er niet genoeg geld valt te verdienen. Het kan wel een trekpleister zijn voor de Europese clubs om basketbal aan onze kant op de kaart te zetten. Want wie wil Kobe Bryant niet eens zien domineren bij een Europese club?

 

Foto: www.cbssports.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Woonde 7 jaar in Pine Bluff, Arkansas als kind. Studeerde nadien nog Journalistiek aan Lindenwood University in St. Charles, Missouri via een basketbalbeurs. Werkte mijn bachelor Journalistiek af in Brussel aan het Erasmushogeschool. Speel nog steeds basketbal, ben een basketbal coach en ben gepassioneerd door Amerikaanse sporten, bij voorkeur NBA en NCAA.